Rodrigues en opvolger Sneijder helpen Galatasaray gelijk aan kop

Reacties

Galatasaray is het nieuwe seizoen begonnen met een zege op Kayserispor. Met dank aan Garry Rodrigues en nieuwelingen Younes Belhanda en Bafetimbi Gomis won Gala in eigen huis: 4-1. Daarmee profiteert Galatasaray van de uitglijder van Fenerbahçe en grijpt het de koppositie in Turkije.

Rodrigues en opvolger Sneijder helpen Galatasaray gelijk aan kop

De ploeg van trainer Igor Tudor trad met liefst zes aanwinsten aan tegen Kayserispor. Ook de geboren Rotterdammer Rodrigues kreeg een basisplek. De vleugelspeler leverde na een kwartier de voorzet voor de openingstreffer van Tolga Cigerci.

Nog voor er een half uur was verstreken, kwam de uitploeg langszij via Levent Guelen. De verdediger kopte een corner van voormalig Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüc binnen. Binnen zeven minuten vocht Galatasaray zich echter al naar een 3-1 voorsprong, door twee samenwerkingen van Gomis en Belhanda.

De opvolger van Wesley Sneijder, die zelf juist overkwam van Sneijders nieuwe werkgever Olympique Nice, was eerst zelf de afmaker op aangeven van de Franse spits. Twee minuten later leverde hij het voorwerk en trof Gomis doel. Nadat Kayserispor-speler Tiago Lopes vlak voor tijd zijn tweede geel ontving, was ook het slotakkoord nog voor Gomis.

Galatasaray volgt met de overwinning het voorbeeld van Besiktas, dat zondag zegevierde met hulp van aankoop Pepe (2-0 tegen Antalyaspor). Vrijdag won Istanbul Basaksehir door een pegel van Eljero Elia van Bursaspor, terwijl Fenerbahçe zaterdag wel punten liet liggen tegen promovendus Göztepe (2-2). 

Maandagavond was er nog meer goed nieuws rondom Galatasaray, want de club kondigde de komst van Soufiane Feghouli aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.