Rodney Sneijder verkast naar Almere City FC

Reacties

Rodney Sneijder (22) heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. Het jongere broertje van Galatasaray-middenvelder Wesley Sneijder gaat tot het einde van het seizoen aan de slag bij Almere City FC.  

Rodney Sneijder verkast naar Almere City FC

Sneijder liet bij RKC zijn contract ontbinden, waardoor hij zijn handen vrij had voor een nieuw avontuur. De jongere broer van Wesley Sneijder had onder coach Erwin Koeman geen perspectief in het Mandemakers Stadion.

Sneijder liep de voorbije maanden tevergeefs stage bij verschillende clubs in Turkije. Hij speelde dit seizoen nog geen minuut in het eerste elftal van de Brabanders. Vorig seizoen kwam Sneijder nog tot 26 optredens, waarin hij tweemaal scoorde. Eerder speelde de Utrechter in de jeugdopleiding voor Ajax. In de Eredivisie kwam hij ook een seizoen uit voor FC Utrecht.

'Ik heb er enorm veel zin in', laat Sneijder op de website van zijn nieuwe club weten. 'Maandag sluit ik aan bij de groep en ik hoop volgende week in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven mijn debuut te kunnen maken.'

Sneijder: 'Er lagen inderdaad aanbiedingen van diverse clubs uit het buitenland. Die waren financieel aantrekkelijk, maar dan zou ik uit beeld raken. Ook clubs uit de top van de Jupiler League informeerden naar mijn diensten, maar bij Almere City had ik het beste gevoel. Ik had al een beeld van de club door de samenwerking met Ajax en ik heb een goed gesprek gehad met Fred Grim. De professionaliteit van de club spreekt me aan. Alles is goed geregeld. Ik hoop hier weer stappen te kunnen gaan maken.'

Trainer Fred Grim is blij met zijn aanwinst. 'Rodney heeft een goede opleiding gehad en ervaring opgedaan op een hoger niveau. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al het nodige meegemaakt. Bovendien is Sneijder een speler met een beetje gif in zijn spel. Dat is een meerwaarde voor de ploeg.' Almere City FC is de nummer achttien van de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.