Rode kaart Mattheij leidt opnieuw oorwassing Excelsior in

Reacties

Excelsior is zaterdagavond opnieuw hard onderuit gegaan na een rode kaart voor Jurgen Mattheij. Dit keer was Heracles Almelo de ploeg die dankbaar profiteerde: 4-0. De Rotterdammers, die nog zo aardig begonnen aan het duel, dalen daardoor af naar de degradatiezone.

Rode kaart Mattheij leidt opnieuw oorwassing Excelsior in

De rode kaart voor Mattheij (foto midden) was het breekpunt in de wedstrijd. Zeven minuten nadat de Excelsior-verdediger al een gele kaart had gehad, ging hij nogmaals op de bon omdat hij Samuel Armenteros haakte. Daarmee stond Mattheij opnieuw aan de basis van een forse nederlaag van de Kralingers. Drie weken terug walste Roda JC Kerkrade ook al over de ploeg van Mitchell van der Gaag heen (4-0) nadat hij in de eerste helft van het veld was gestuurd.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat Heracles de eerste thuiszege sinds 18 december (3-0 tegen PEC Zwolle) zou boeken. Zoals zo vaak dit seizoen begon Excelsior sterk aan de wedstrijd. Terell Ondaan en Nigel Hasselbaink verzuimden dat overwicht uit te drukken in een treffer door in de handen van Bram Castro te koppen. Pas toen Warner Hahn in de 36ste minuut in de fout ging bij een schot van Brandley Kuwas, werd Heracles gevaarlijk. Kristoffer Peterson schoof naast.

Scheidsrechter Siemen Mulder toont Jurgen Mattheij de rode kaart. Drie weken terug moest de Excelsior-verdediger ook al voortijdig het veld verlaten in Kerkrade.
Scheidsrechter Siemen Mulder toont Jurgen Mattheij de rode kaart. Drie weken terug moest de Excelsior-verdediger ook al voortijdig het veld verlaten in Kerkrade.

Na de rode kaart van Mattheij was het verzet bij Excelsior gebroken. Kuwas deed zijn oude club nog voor rust pijn door in de rebound toe te slaan nadat een inzet van Peter van Ooijen met veel geluk op de lat belandde. In de tweede helft maakte Heracles het karwei af. Thomas Bruns maakte na een één-twee met Van Ooijen in de 58ste minuut zijn eerste treffer van het seizoen. Acht minuten later volleerde Mike te Wierik raak na een fraaie pass van Bruns: 3-0.

Samuel Armenteros miste in de slotfase een enorme kans op de 4-0, maar stelde even later zijn landgenoot Peterson in staat die te maken. Het vormde de kers op de taart voor de ploeg van John Stegeman, die al drie competitieduels op rij ongeslagen is. Het is goed voor de negende plaats, al komt FC Groningen zondag nog in actie. Excelsior, dat zelfs een eretreffer niet was gegund toen Mike van Duinen de paal raakte, heeft al tien Eredivisie-duels achtereen niet gewonnen en staat op doelsaldo nu zestiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.