Roda maakt in Leeuwarden einde aan zegereeks Cambuur

De topper in de Keuken Kampioen Divisie tussen SC Cambuur en Roda JC Kerkrade is zondagmiddag onbeslist geëindigd. Daarmee komt er een einde aan een reeks overwinningen van de thuisclub.

SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 1
Roda JC Kerkrade

Onder de teruggekeerde Henk de Jong als trainer was Cambuur bezig aan een opmars. Er werd in de competitie gewonnen van FC Groningen (2-1), TOP Oss (1-8) en ADO Den Haag (1-2), terwijl in het bekertoernooi MVV Maastricht werd verslagen. Zondag kwam nummer twee Roda op bezoek en de ploeg van trainer Bas Sibum liet de laatste weken juist regelmatig punten liggen.

De start van de thuisclub was zondag uitstekend en via Milan Smit kwam Cambuur al na vier minuten op voorsprong. Roda werd even teruggedrongen, maar nam eigenlijk al snel het initiatief over. En dat resulteerde in de 1-1 na dertien minuten, Walid Ould-Chikh schoot een strafschop binnen. Daarna waren de bezoekers lang de bovenliggende partij. Eigenlijk pas in het laatste kwartier kreeg Cambuur weer een aantal goede kansen.

Het bleef echter 1-1, een uitslag waar beide clubs niet veel mee opschieten. Nummer twee Roda JC Kerkrade heeft nu drie punten achterstand op koploper Willem II, terwijl SC Cambuur met vijf punten minder de zesde plaats bezet in de Keuken Kampioen Divisie.