Roda JC wint zonder te overtuigen bij Excelsior

Roda JC heeft zaterdagavond drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Excelsior (1-2). De Limburgse bezoekers hadden de gehele wedstrijd een overzicht, maar creëerden te weinig kansen om aanspraak te mogen maken op een ruimere zege. Excelsior toonde zich opnieuw uiterst gevaarlijk met dode spelsituaties, maar kreeg zelf ook na een standaardsituatie het deksel op de neus.

In het eerste halfuur was Roda de bovenliggende partij, maar ontbrak het de ploeg aan het vermogen de Excelsior-defensie stuk te spelen. Zonder grote kansen weg te geven, bleven de Kralingers overeind.

Na 37 minuten kwam de Rotterdamse thuisploeg op voorsprong. Opnieuw liet het elftal van trainer Alex Pastoor zien dat de corner een wapen is. Ryan Koolwijk legde de bal op het hoofd van Wouter Gudde die, geheel vrijstaand, raak kon koppen: 1-0.

Nog geen vijf minuten na de openingstreffer was Excelsior opnieuw dichtbij een goal. Opmerkelijk was het allerminst dat opnieuw een corner van Koolwijk voor het gevaar zorgde. Dit keer vormde verdediger Daan Bovenberg het eindstation. Zijn (mislukte) kopbal werd gepareerd door Przemyslaw Tyton.

In de tweede helft leek Pa-Modou Kah na precies een uur spelen de eerste Roda-treffer te produceren. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald door Leen van Steensel.

Uiteindelijk was het toch Kah die voor de gelijkmaker zorgde. Een prima voorzet van aanvoerder Davy de Fauw belandde op het hoofd van de verdediger, die Bovenberg klopte in het luchtduel. Cees Paauwe had geen antwoord op de kopbal van dichtbij: 1-1.

Anouar Hadouir bezorgde de bezoekers uiteindelijk toch nog het volle pond. Zijn vrije trap smoorde in de muur, maar uit de rebound was de middenvelder wel trefzeker. Zijn dropkick verdween op fraaie wijze naast Paauwe in het doel en had een 1-2 eindstand tot gevolg. Door de zege stijgt Roda naar een knappe (gedeelde) tweede plaats.