Vitesse na de hervatting voorbij dapper Excelsior

Vitesse boekte in Rotterdam op bezoek bij Excelsior de eerste uitoverwinning van het seizoen. De Arnhemmer wonnen met 2-0 op Kralingen en mogen vooral met tevredenheid terugkijken op de wonderschone treffer van Ismail Aissati.

Excelsior-coach Alex Pastoor kon door een schorsing niet beschikken over topscorer Guyon Fernandez en koos ervoor Tim Vincken een basisplaats te gunnen. Theo Bos, coach van Vitesse, stuurde dezelfde elf het veld in als vorige week toen tegen NAC Breda 0-0 gespeeld werd.

Het hele seizoen al fris spelende Excelsior begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg voor rust enkele prima kansen om de score te openen. Roland Bergkamp mikte echter recht op Eloy Room en ook Vincken kreeg een prima kans. De buitenspeler werd echter dermate gehinderd dat zijn schot kracht miste.

In de pauze greep Vitesse-coach Bos in en haalde Lasse Nilsson en Wiljan Pluim naar de kant ten faveure van Dalibor Stevanovic en Julian Jenner. Het inbrengen van de Sloveense middenvelder betaalde zich na vijf minuten al uit. Hij profiteerde van matig verdedigen van Norichio Nieveld en opende de score.

Twaalf minuten later zorgde Aissati voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De begaafde middenvelder schoot van een ruim dertig meter een opstuiterende bal met veel gevoel over Cees Paauwe heen. Het betekende tevens de 2-0 eindstand.