Roda JC speelt FC Utrecht naar terechte nederlaag

Roda JC heeft een belangrijke thuiszege geboekt tegen FC Utrecht. De Limburgse club was een klasse beter en won volkomen terecht met 2-0.

Roda-coach Harm van Veldhoven had er voor gekozen doelman Bram Castro op de bank te zetten na diens blunder tegen PSV (1-0 nederlaag). Zijn vervanger Przemyslaw Tyton hield in zijn tweede wedstrijd voor Roda de nul. De 23-jarige Pool kreeg ook niet heel veel te doen, al raakte Ricky van Wolfswinkel nog wel de lat.

Roda profiteerde optimaal van de mindere vorm van FC Utrecht. Willem Janssen kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans, maar doelman Michel Vorm redde knap. In de veertigste minuut vochten beide spelers opnieuw een duel uit. Nu was Janssen de winnaar, met een sliding was hij Vorm te snel af en schoof de bal in het doel: 1-0.

Tien minuten besliste Roda het duel. Anouar Hadouir verzond vanaf de rechterflank een voorzet en vond het hoofd van Jan-Paul Saeijs. De verdediger kon geheel vrijstaand de 2-0 binnen koppen. De thuisclub had daarna de score zelfs nog op kunnen voeren, maar dat leed bleef Utrecht bespaard.

Roda loopt door de zege weg van de onderste plaatsen. De Limburgse club heeft twintig punten uit negentien wedstrijden. Utrecht heeft 31 punten. De club, die vrijdag het contract van trainer Ton du Chatinier verlengde, heeft nu drie duels op een rij niet gewonnen.