Roda JC op eigen veld hard onderuit tegen PEC Zwolle

Reacties

PEC Zwolle heeft na vier duels weer het genoegen van een zege mogen smaken. Een bliksemstart was bij Roda JC Kerkrade de goede basis voor een grote overwinning.

Roda JC op eigen veld hard onderuit tegen PEC Zwolle

PEC Zwolle-trainer Ron Jans kwam met middenvelder Ouasim Bouy op de proppen om de personele zorgen voor zijn defensie het hoofd te bieden. Maar het was juist de verdediging van Roda JC die uiterst kwetsbaar bleek in Kerkrade.

Binnen een kwartier had PEC Zwolle al een mooie marge te pakken. Bij de openingstreffer van Wouter Marinus, die scoorde op aangeven van Bart van Hintum, was de Limburgse defensie uiteen gespeeld.

In de veertiende minuut bood Roda-rechtsback Henk Dijkhuizen de helpende hand door Ryan Thomas onnodig onderuit te halen in het strafschopgebied. Het slachtoffer bracht vanaf de stip de 0-2 op het scorebord.

Koud begonnen aan de tweede helft was er van nieuwe hoop voor Roda JC weinig meer over, toen Arjan Swinkels in de fout ging. Invaller Kingsley Ehizibue maakte er dankbaar gebruik van, waarna uiteindelijk Thomas de trekker overhaalde. Lars Veldwijk deed dat op zijn beurt na een uur na halfslachtig ingrijpen van Gibril Sankoh, waardoor het afronden na de voorzet van Van Hintum een stuk eenvoudiger werd.

PEC Zwolle liep in de slotfase naar 0-5 via Stef Nijland en maakte door de zege een sprong naar de vijfde plaats in de Eredivisie, waar Roda JC blijft steken op de dertiende plaats

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.