Roda JC Kerkrade wordt in Breda slachtoffer van Lurling

NAC Breda heeft zich thuis tegen Roda JC Kerkrade onder aanvoering van Anthony Lurling spectaculair verzekerd van handhaving in de Eredivisie (5-3). De bezoekers uit Limburg werden juist veroordeeld tot de play-offs om promotie-degradatie.

Roda JC Kerkrade wordt in Breda slachtoffer van Lurling

De opdracht voor Roda JC Kerkrade was duidelijk om een verlenging van het seizoen te kunnen voorkomen. De Limburgers dienden te winnen bij concurrent NAC Breda om sowieso niet door RKC Waalwijk veroordeeld te kunnen worden tot promotie-degradatiewedstrijden.

De ploeg van trainer Ruud Brood kende ook de start die het nodig had. In de dertiende minuut kopte Frank Demouge raak uit een voorzet van Mitchell Donald. Maar juist de clubtopscorer Sanharib Malki zorgde zes minuten later voor een tegenvaller voor Roda JC (1-1).

DroefheidDe droefheid na het eigen doelpunt van de Syrische spits was snel verdwenen. Roly Bonevacia, die vorig seizoen nog op huurbasis uitkwam voor NAC, zette Roda JC met een schot van afstand opnieuw op voorsprong.

Vijf minuten na rust leek de zege in veilige haven nadat Donald de 3-1 voor Roda JC op het scorebord had gebracht. Maar die treffer maakte juist iets los bij NAC, dat besefte dat de dreiging van de nacompetitie ernstige vormen aannam.

Na de aansluitingstreffer van invaller Rick ten Voorde nam Lurling zijn ploeg nadrukkelijk bij de hand. De routinier had met twee zeer fraaie afstandsschoten een aanzienlijk aandeel in de bevrijdende zege. Ook voor de voorbereiding op 4-3 van Elson Hooi tekende Lurling.

NAC is door de zege verzekerd van nog een jaar in de Eredivisie. Voor Roda JC is dat juist nog niet zeker. De Limburgse club dient zich te handhaven via promotie-degradatiewedstrijden. Door de verrassende 3-2 zege van RKC Waalwijk op Vitesse ontkomt Roda daar niet meer aan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen