Roda JC uiterst kwetsbaar in wedstrijden buiten Kerkrade

In de aanloop naar de 33ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan NAC Breda en Roda JC Kerkrade tegenover elkaar in het Rat Verlegh Stadion.

Roda JC uiterst kwetsbaar in wedstrijden buiten Kerkrade

NAC BREDA - RODA JC KERKRADE

Als Roda JC Kerkrade niet wint in Breda en RKC zegeviert bij Vitesse, dan spelen de Limburgers definitief nacompetitie om handhaving.

NAC haalde twaalf punten uit de laatste tien duels, Roda JC negen.

Roda JC kreeg, samen met NEC, de meeste goals tegen in het eerste kwartier van de wedstrijd (tien).

Roda JC incasseerde de meeste treffers (46) van alle Eredivisieclubs in uitwedstrijden.

NAC ondernam de minste doelpogingen dit seizoen (254). Dat is een gemiddelde van 7,94 per wedstrijd.

Voor de zestigste keer ontmoeten de clubs elkaar in Eredivisieverband. Roda JC is de bovenliggende partij met 28 zeges. NAC ging vijftien keer met de winst aan de haal. Zestien keer was er een remise.

NAC nam samen met Willem II de minste hoekschoppen dit seizoen (131).

Roda JC stond het minst vaak buitenspel dit seizoen (44 keer).

Roda JC won voor het laatst een uitwedstrijd op 23 december toen VVV in Venlo met 4-2 werd geklopt. De zes uitbeurten daarna leverden geen zege op.

De laatste vier uitwedstrijden van Roda JC gingen zelfs verloren (FC Utrecht 4-0, PEC Zwolle 3-2, FC Twente 2-0 en Willem II 2-1).

Roda JC boekte tot nu toe pas één uitzege in zestien duels. Dat overkwam de Limburgers voor het laatst in het seizoen 1987/88.

In de laatste dertien Eredivisiewedstrijden moest Roda JC telkens minimaal een treffer incasseren.

NAC heeft nog één punt nodig om zich te rechtstreeks te verzekeren van een langer verblijf in de Eredivisie. Als RKC Waalwijk punten verliest zijn de Brabanders ook veilig.

Roda JC scoorde in elf van de 32 duels niet, een percentage van 34, 4 procent. Tegenstander NAC vergeet nog iets meer te scoren met een percentage van 37,5 procent (twaalf keer in 32 duels).

Nemanja Gudelj miste nog geen minuut voor NAC deze competitie. Speelt de middenvelder alles dit seizoen, dan evenaart hij Anton Joore die in 1982/83 ook alle wedstrijden speelde.

Gudelj is ook clubtopscorer met vijf goals, het laagste aantal ooit voor NAC is zeven goals aan het eind van de competitie (vorig seizoen Anthony Lurling met zeven treffers). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's