Roda JC in tweede helft voorbij Go Ahead Eagles

Roda JC Kerkrade heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. De Limburgers sloegen op bezoek bij Go Ahead Eagles in de tweede helft toe. Stein Huysegems en Rihairo Meulens zorgden in de laatste twintig minuten voor een 0-2 zege.

Go Ahead schoot in eigen huis uit de startblokken en was al in de eerste minuut dicht bij de openingstreffer. Patrick Gerritsen schoof maar ternauwernood naast.

Het duurde achttien minuten totdat de nummer vijf van de Eredivisie iets terug deed. Anouar Hadouir, een van de uitblinkers, stuurde met een perfecte steekbaal Huysegems weg. De Belg volgde echter het voorbeeld van Gerritsen en schoot eveneens rakelings naast.

In de slotfase van het eerste bedrijf ontwikkelde Go Ahead een overwicht. De thuisploeg vond echter telkens in de subliem keepende Przemyslaw Tyton (foto) een sta-in-de-weg. De Pool voorkwam vijf minuten voor rust een zeker doelpunt door een volley van Gerritsen uit zijn doel te ranselen.

In de tweede helft zakte de thuisploeg verder weg en drong Roda aan. Een schot op de paal van Meulens bleek een waarschuwing, want kort na de bijna-treffer was Huysegems wel trefzeker. De aanvaller had het doelpunt grotendeels te danken aan Hadouir. Laatstgenoemde omspeelde Michal Janota en kon vanaf de achterlijn Huysegems een niet te missen kans bieden: 0-1.

Twee minuten na de openingstreffer besliste Meulens het duel. Hij kon een door Pa-Modou Kah verlengde bal op doel koppen. Op de eerste poging had Sergio Padt nog wel een antwoord, maar op de tweede poging van Meulens moest de doelman capituleren. De intikker van Meulens bepaalde de eindstand op 0-2. VI Images