Roda houdt koploper Twente in bedwang met remise

FC Twente is op bezoek bij Roda JC Kerkrade niet verder gekomen dan een gelijkspel. De koploper van de Eredivisie moest zich tevreden stellen met een punt in Limburg (1-1).

Roda JC heeft de afgelopen duels de grootste problemen gehad om goede resultaten te boeken; in de afgelopen vier duels wisten de Limburgers slechts drie punten te pakken. In eigen huis speelde het tegen koploper FC Twente echter geen verkeerde wedstrijd. Zo had het eigenlijk na een kwartier al op voorsprong moeten komen toen Sanharib Malki volledig vrij een voorzet binnen had kunnen tikken. Hij had het vizier echter niet op scherp staan.

Even later was Mitchell Donald dichtbij, maar Nikolai Mihaylov hield Twente op de been. Daar tegenover stond dat Douglas enkele minuten later een corner snoeihard inkopte, maar zijn inzet werd nog van de lijn gehaald. Roda JC liet in de eerste helft echter zien gevaarlijk te zijn. Toch was het FC Twente, dat na rust steeds meer aandrong, op voorsprong kwam.

Een vrije trap werd onbedoeld door Sanharib Malki op de eigen lat gekopt, waarna Luc Castaignos bij de tweede paal klaar stond om de bal in de verre hoek te volleren. Erg lang kon FC Twente echter niet genieten van de zwaarbevochten voorsprong. Na geblunder in de Twente-defensie kon Guus Hupperts op aangeven van invaller Amin Taffane de gelijkmaker binnen schieten.

Tien minuten voor tijd kreeg Nacer Chadli de ultieme kans om FC Twente alsnog de drie punten te bezorgen, maar zijn kopbal schampte de verkeerde kant van de paal. Daarmee verspelen de Tukkers pas voor de tweede keer dit seizoen punten en staat het nu op 22 uit negen duels. Roda JC heeft nu acht punten en blijft daarmee in het rechterrijtje hangen. Foto: VI Images