Roda hoopt duo te behouden en denkt aan terugkeer Malki

Reacties

Roda JC Kerkrade hoopt spoedig tot een akkoord te komen met rechtsback Henk Dijkhuizen (25) en middenvelder Nathan Rutjes (33). Beide spelers hebben een aflopend contract, al heeft laatstgenoemde met Roda de afspraak dat hij na zijn loopbaan in een andere rol aan de club verbonden blijft.

Roda hoopt duo te behouden en denkt aan terugkeer Malki

Roda heeft Rutjes een aanbod gedaan nog een jaar verder te gaan als speler. Dijkhuizen kan bijtekenen voor twee jaar, met een optie op een derde seizoen. De Hagenaar was het afgelopen seizoen op amateurbasis actief in Kerkrade, waar hij revalideerde van een gescheurde kruisband. Interim-trainer Huub Stevens haalde hem verrassend bij de selectie voor de play-offduels met MVV Maastricht, waarin Dijkhuizen zowel uit als thuis een basisplaats had.

Zoals gewoonlijk wordt ook deze transferperiode Sanharib Malki gelinkt aan Roda JC. De 33-jarige spits van Al-Wakrah uit Qatar, in Kerkrade eerder publiekslieveling, aanvoerder én topscorer met 41 goals in twee seizoenen, zou zelf dolgraag terugkeren. Bij Roda lonkt een hereniging met zijn oud-trainer Harm van Veldhoven, sinds kort technisch directeur.

'Sana heeft twee succesvolle periodes gehad', zegt Van Veldhoven tegen VI. 'Toen ik hem naar Germinal Beerschot haalde, en toen we weer samenwerkten bij Roda. We hebben altijd contact gehouden. Ik ga geen dingen zeggen die ik niet kan waarmaken. Sana is al wat ouder, maar hij is een optie. We zijn nu bezig de situatie intern goed in beeld te krijgen, wie weet wat de komende weken en maanden gaan brengen.'

Roda moet spelers verkopen om zelf te kunnen investeren. Volgens Van Veldhoven geniet doelman Benjamin van Leer de meeste interesse. 'Maar er is niks concreet. We hebben tegen Benjamin gezegd: "Jij bent bepalend, maar weet dat je voor ons een heel belangrijke speler bent. Misschien is het voor jouw groei goed om nog een jaar bij Roda te blijven." Daar staat hij absoluut voor open.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.