Roda blijft na 'mokerslag' vol vertrouwen voor degradatiekraker

Reacties

Kansen waren er genoeg, maar Roda JC Kerkrade wist vrijdagavond niet te scoren tegen Heracles Almelo en droop met een 0-3 nederlaag af. Robert Molenaar blijft ondanks deze 'mokerslag' vol vertrouwen voor de degradatiekraker van volgende week tegen Sparta Rotterdam.

Roda blijft na 'mokerslag' vol vertrouwen voor degradatiekraker

Op het moment heeft Roda twee punten meer dan hekkensluiter Sparta. De ploeg van Dick Advocaat komt zondag echter nog in actie tegen ADO Den Haag en kan Roda bij een overwinning passeren op de ranglijst. Volgende week staan Roda en Sparta tegenover elkaar in het Parkstad Limburg Stadion.

Molenaar had gehoopt dat zijn ploeg met een zege op Heracles naar dit degradatieduel zou kunnen gaan toeleven. Dat zat er echter niet in voor Roda. 'We zijn het wel gewend om mokerslagen te incasseren, dus deze kan er ook nog wel bij', zei Molenaar voor de camera van FOX Sports.

De coach was echter niet ontevreden over het spel van zijn ploeg en kijkt dan ook vol goede moed vooruit naar volgende week. 'Als scouts van Sparta deze wedstrijd goed geanalyseerd hebben, dan komt Sparta volgende week niet met een gerust hart deze kant op', stelde Molenaar vol bravoure.

'We moeten dit verwerken en er volgende week klaar voor zijn', vulde aanvaller Mikhail Rosheuvel aan. 'We kunnen hier niet te lang bij stilstaan, hoe moeilijk dat ook is. We moeten bij elkaar blijven en elkaar niet gaan afvallen.'

Stegeman
Voor Heracles betekende de 0-3 zege in Kerkrade pas de eerste uitoverwinning van dit seizoen. 'Het was een moeilijke wedstrijd om te voetballen', analyseerde coach John Stegeman. 'In de tweede helft kwamen we een paar keer goed weg, met een paar fantastische reddingen van Bram (Castro, red.). We hebben het op bepaalde momenten moeilijk gehad, maar zijn toch de meest rustige ploeg gebleven en hebben deze wedstrijd uiteindelijk weten te winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.