Robson hoopt op Woodgate en Kléberson

Terry Venables kondigde aan dat hij zou opstappen als Leeds United Jonathan Woodgate(foto) laat vertrekken naar Newcastle United. Alles wijst er echter op dat Leeds de getalenteerde verdediger verkoopt aan the Magpies.

Robson hoopt op Woodgate en Kléberson

Het bestuur van Leeds maakte donderdag bekend dat het een 'forse aanbieding' van Newcastle bestudeert. Volgens BBC Radio Newcastle zouden beide clubs het al eens zijn over het aanbod dat tussen negen à elf miljoen pond bedraagt: circa 14 tot 17 miljoen euro. Geen van de twee clubs wil dit bericht bevestigen.

Leeds United verkeert in grote financiële nood en zit dringend verlegen om liquide middelen. Eerder deze transferperiode verkochten the Whites al Lee Bowyer en Robbie Fowler, terwijl Olivier Dacourt tot het einde van het seizoen op huurbasis speelt bij AS Roma.

Venables gaf vorige week echter te kennen, dat hij erg boos zou zijn indien Leeds Woodgate zou laten vertrekken. Hij beschouwt de international met Alan Smith en Harry Kewell als de hoekstenen van de toekomst. Hij zou zelfs hebben gedreigd met een vertrek.

'Ik wil dat Woodgate onze defensie komt versterken', verklaart Bobby Robson de interesse van Newcastle in de 23-jarige speler. 'We zijn een van de weinigen clubs die geld hebben. En de club die het geld heeft, bezit de macht. Ik weet niet of zij dit aanbod kunnen afslaan. Het hangt er van af hoe erg zij het geld nodig hebben.'

Newcastle en Robson wachten niet alleen op nieuws vanuit Leeds, ook vanuit Brazilië hoopt de nummer twee van het Premiership een bericht te ontvangen. Newcastle heeft immers een bod uitgebracht op international Kléberson, middenvelder van Atletico Paranaense. 'Ik hoop op twee spelers, maar als we ze allebei niet krijgen, dan doen we het gewoon met de spelers die we hebben.'

Bekijk hier al onze video's