Robertson hekelt 'wanhopige' Salah-critici

Reacties

Andy Robertson is in de bres gesprongen voor Mohamed Salah. De sterspeler van Liverpool verdiende zaterdag in het competitieduel met Brighton & Hove Albion opnieuw een penalty. Dat zorgde ervoor dat de kritiek op hem weer toenam.

Robertson hekelt 'wanhopige' Salah-critici

Salah kreeg ook strafschoppen tegen Newcastle United en Arsenal. De Egyptenaar benutte de drie penalty's zelf. Na het geval bij Newcastle United werd Salah bestempeld als duikelaar. De discussie laaide op na de strafschop tegen Arsenal. In de rust van dat duel nam Virgil van Dijk het al op voor Salah, toen die fel werd aangesproken door Arsenal-verdediger Sokratis Papastathopoulos. Ook manager Jürgen Klopp was niet te spreken over de beschuldigingen aan het adres van Salah.

Na licht contact met Pascal Gross kreeg Salah opnieuw een penalty tegen Brighton. Robertson zag het voor zijn neus gebeuren. 'Ik weet niet zeker of de Brighton-spelers zeggen dat het een schwalbe was en ik moet het nog terugzien, maar het was op de rand van het strafschopgebied en voor mij was het overduidelijk', aldus de linksback tegen Engelse media na afloop.

Robertson voelt de noodzaak om zijn ploeggenoot te verdedigen. 'Hij is niet zo'n type speler. Elke keer als het gebeurt, gaat iedereen de beelden terugkijken. Dan denk je telkens: het is geen duik, dus hoe vaak gaat dit nog gebeuren? Als mensen zeggen dat Mo makkelijk naar de grond gaat, dan is dat niet eerlijk. Want tegen Arsenal bijvoorbeeld werd hij drie keer aangetikt. En alsnog ging ze protesteren, dus dat is wel een beetje wanhopig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.