Met dank aan Mohamed Salah weet Liverpool weer wat winnen is. De nummer één van de Premier League speelde verre van groots, maar dankzij de Egyptenaar werd er wel gewonnen.

Brighton & Hove Albion
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Ki-Jana Hoever kreeg deze week veel lof na zijn debuut in het eerste van Liverpool, maar de zestienjarige Nederlander zat tegen Brighton & Hove Albion niet bij de selectie. Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk waren er wel bij en troffen hun landgenoten Jürgen Locadia en Davy Pröpper bij de tegenstander.

In een weinig verheffende eerste helft was de grootste kans voor Liverpool. Een scherpe voorzet van Andrew Robertson werd maar net gemist door Roberto Firmino. Aan de andere kant was Locadia dreigend, maar de Nederlander werd (terecht) teruggefloten vanwege buitenspel. Liverpool speelde verder stroperig na een periode van tien dagen waarin er verloren werd van Manchester City (competitie) en Wolverhampton Wanderers (FA Cup).

Na rust was het al wel snel raak. Een eerste poging van Salah was nog een prooi voor doelman David Button, maar de keeper was in de vijftigste minuut kansloos toen Salah vanaf de penaltystip voor de 0-1 tekende. De Egyptenaar, die alweer op veertien Premier League-goals staat, was even daarvoor naar de grond gehaald door Pascal Gross.

Zonder heel overtuigend te spelen trok Liverpool, waar Salah vooral na rust overal op het veld te vinden was en verantwoordelijk was voor vrijwel al het gevaar van de ploeg van Jürgen Klopp, de voorsprong over de streep, waardoor de koploper nu in ieder geval voor even zeven punten meer heeft dan nummer twee Manchester City. Brighton moet het doen met een plek in de middenmoot.

Leicester City
1 - 2
Southampton
Southampton

Southampton, waar de fitte Wesley Hoedt niet bij de selectie zat, komt de laatste weken steeds beter in vorm en nam na elf minuten de leiding op bezoek bij Leicester City. Nampalys Mendy haalde Stuart Armstrong naar de grond en de toegekende penalty werd feilloos benut door James Ward-Prowse: 0-1.

De fase vlak voor rust bracht het nodige spektakel met zich mee. Eerst kreeg Southampton-rechtsback Yann Valery voor opzichtig vasthouden zijn tweede gele kaart, een minuut later kwam Southampton met tien man op 0-2. Shane Long troefde Mendy af en krulde de bal vervolgens fraai langs doelman Kasper Schmeichel. In de tweede helft bracht Wilfred Ndidi de spanning nog wel terug met een intikker, maar verder dan 1-2 kwam Leicester niet.

Burnley
Burnley
2 - 1
Fulham
Fulham

Onder leiding van de nieuwe manager Claudio Ranieri gaat het nog niet heel veel beter met Fulham. Op bezoek bij directe concurrent Burnley werd op wel heel ongelukkige wijze met 2-1 verloren. Zonder Timothy Fosu-Mensah, die mag vertrekken, kwam Fulham via André Schürrle nog wel op prachtige wijze op voorsprong. Eigen doelpunten van Joe Bryan en Denis Odoi zorgden er echter voor dat Fulham met lege handen terugkeert naar Londen. Bizar feitje: Burnley won zonder ook maar één keer zelf op doel te schieten.

Crystal Palace
1 - 2
Watford
Watford

Craig Cathcart zal de wedstrijd tegen Crystal Palace, waar Patrick van Aanholt een basisplaats had, niet snel vergeten. De verdediger van Watford maakte in de 38ste minuut na een enorme scrimmage met een eigen doelpunt de 1-0 voor de thuisploeg. Dat moment maakte hij goed door in de tweede helft uit een corner de gelijkmaker binnen te koppen. Een belangrijke goal, want een kwartier voor tijd zorgde Tom Cleverley er zelfs voor dat Watford het volle pond pakte: 1-2. Daar had het Daryl Janmaat overigens niet voor nodig, de Nederlander ontbrak in de selectie.