Klopp verdedigt 'duikelaar' Salah: 'Moeten we soms eerst bloed zien?'

Reacties

Jürgen Klopp is ervan overtuigd dat hij geen duikelaars in zijn selectie heeft zitten bij Liverpool. De coach neemt het op voor topscorer Mohamed Salah, die te maken krijgt met kritiek.

Klopp verdedigt 'duikelaar' Salah: 'Moeten we soms eerst bloed zien?'

Salah verdiende in de laatste twee competitiewedstrijden van Liverpool, tegen Newcastle United en Arsenal, een strafschop. In eerstgenoemde wedstrijd ging hij naar de grond toen Paul Dummett hem bij zijn schouder greep en tegen Arsenal mocht Salah aanleggen nadat hij was aangetikt door Sokratis Papastathopoulos. Die was woedend op de valpartij van de Egyptenaar en zocht na het rustsignaal de confrontatie op met Salah.

Critici zijn van mening dat Salah wel erg gemakkelijk naar de grond gaat en noemen vooral de penalty die hij kreeg tegen Newcastle lachwekkend. Klopp is van mening dat zijn aanvaller zich niet hoeft te verdedigen: 'De arm van Dummett was daar. Moeten we soms eerst bloed zien voor een duidelijke penalty? Ik denk het niet', zei de Liverpool-coach tegen verschillende Engelse media.

'Als je Mo op dat moment niet aanraakt, zet hij de volgende stap en schiet hij op doel', vervolgde Klopp. 'En we weten allemaal dat hij daar best goed in is. Het strafschopmoment met Sokratis heb ik nog niet teruggezien en ik heb geen idee wat daar precies gebeurde, maar de scheidsrechter stond in een goede positie om het te beoordelen.'

Klopp is van mening dat er wordt gezocht naar dingen die er niet zijn, nu het erg goed gaat met Liverpool. 'We hebben geen duikelaars en dat was geen schwalbe', benadrukte de coach. 'Ook dat andere moment was geen schwalbe. De scheidsrechter beslist. In de afgelopen drieënhalf jaar hebben we meer strafschoppen niet gekregen dan wel, maar daar hoor ik niemand over.'

Mané
Liverpool kreeg maandag goed nieuws over Sadio Mané. De aanvaller maakte in de zevende minuut van de topper tegen Arsenal ruzie met Stephan Lichtsteiner en greep zijn tegenstander bij de nek vast. Scheidsrechter Michael Oliver heeft dit moment tijdens de wedstrijd beoordeeld en de FA start dan ook geen vooronderzoek naar Mané. De Senegalees zal zodoende niet gestraft worden voor zijn agressieve actie. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Mohamed Salah
Meer over Mohamed Salah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.