Robbery staat aan basis van succesvolle herstart Bayern

Reacties

Bayern München heeft bij de hervatting van de Bundesliga de succesreeks van Jupp Heynckes een vervolg gegeven. Bayer Leverkusen werd het zestiende slachtoffer sinds het aantreden van de ervaren coach (1-3).

Robbery staat aan basis van succesvolle herstart Bayern

Heynckes kreeg in de winterstop de beschikking over de gewenste extra centrumspits, die bij absentie van Robert Lewandowski de honneurs kon waarnemen. Maar tegen Bayer Leverkusen opteerde de trainer niet voor nieuweling Sandro Wagner om de geblesseerde Poolse topschutter te vervangen.

Thomas Müller kreeg de voorkeur in het centrum van de aanval. Daarbij werd hij geflankeerd door Franck Ribéry en Arjen Robben, die beiden nog in het duister tasten over hun toekomst in München.

De Oranje-international, die verlost was van de blessure die hem sinds 22 november aan de kant had gehouden, stond aan de basis van de openingstreffer. Arturo Vidal kopte in na een corner van Robben. Leverkusen-verdediger Sven Bender blokte de inzet nog, maar zag tot zijn teleurstelling de bal voor de voeten van Javi Martínez vallen. De Spanjaard kende geen twijfel: 0-1.

In de 58ste minuut leverde Ribéry zijn bijdrage aan het Beierse succes. In de BayArena, waar Bayern de laatste vier competitieduels niet had gewonnen, speelde hij zich vrij om vervolgens met rechts raak te schieten. De Franse aanvaller onderstreepte daarmee zijn ambitieuze woorden.

Het leek de genadeklap voor Leverkusen, dat bij een 0-1 stand via Leon Bailey nog de lat had geraakt maar na de tweede Bayern-treffer het geloof leek te hebben verloren. In de zeventigste minuut kreeg de thuisploeg echter met fortuin de aansluitingstreffer op het scorebord. Het schot van Kevin Volland werd door Niklas Süle zodanig van richting veranderd dat Bayern-doelman Sven Ulreich kansloos was.

De gelukkige treffer gaf Leverkusen nieuwe moed. Bayern, waar inmiddels Robben en Ribéry hadden plaatsgemaakt en Wagner zijn entree had gemaakt, moest terug. De Leverkusen-kansen waren echter niet besteed aan Kai Havertz en Lucas Alario, zodat de Beierse grootmacht opnieuw zonder schade bleef. Een schitterende vrije trap van James Rodríguez bezegelde in blessuretijd het lot.

De wisseling van de wacht heeft Bayern geen windeieren gelegd. Sinds de entree van Heynckes begin oktober moest Bayern in een reeks van zeventien duels slechts één keer punten inleveren. Borussia Mönchengladbach, dat op 25 november met 2-1 won, blijft ook na de herstart van de Bundesliga de enige ploeg die de Heynckes-brigade in verlegenheid kon brengen.

Bayern blijft door de zege soeverein aan kop met veertien punten voorsprong op nummer twee Schalke 04. Bayer Leverkusen zakt door de eerste thuisnederlaag van het seizoen naar de zesde stek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.