Robben stelt gerust: 'Geen risico voor duel met Dortmund'

Arjen Robben kan zaterdag met Bayern München aantreden in de topper bij Borussia Dortmund. De bij Oranje opgelopen enkelblessure is niet dusdanig ernstig dat de aanvaller de kraker moet laten schieten.

Robben stelt gerust: 'Geen risico voor duel met Dortmund'

Robben verdraaide zaterdag tijdens de interland tegen Japan (2-2) al na één minuut zijn enkel. Hij speelde wel verder, maakte onder meer een schitterende goal, maar moest toch afzeggen voor de oefenwedstrijd van dinsdag tegen Colombia (0-0). Op de training werd Robben nog wel getest, maar er werd geen risico meer genomen met de blessuregevoelige flankspeler.

'Maar met mij is alles ok', laat Robben in Duitsland weten. 'Er is geen risico voor het duel met Dortmund', luidt zijn geruststellende boodschap voor de Bayern-fans.

De gemoedstoestand bij Dortmund is heel anders. De nummer twee van Duitsland verloor onlangs al Neven Subotic door een zware knieblessure en dreigt nu ook de andere centrale verdediger te moeten missen. Mats Hummels liep in de oefeninterland tegen Engeland (1-0 zege) een spierblessure op. Zijn beschikbaarheid voor het treffen van zaterdag is nog onduidelijk.

In Duitsland zet de topper de verhoudingen tussen de kampen van Bayern en Dortmund wel weer op scherp. Bondscoach Joachim Löw stuurde voor aanvang van het treffen op Wembley al Philipp Lahm en Manuel Neuer terug naar Beieren. Die beslissing, hij spaarde de spelers van Dortmund immers niet, deed al stof opwaaien. De kwetsuur van Hummels zorgde voor alleen maar meer rumoer. Bayern verdedigt zaterdag de ongeslagen status in de Bundesliga en een voorsprong van vier punten op de rivaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen