Robben past voor spelen bij een middenmoter

Reacties

Nog twee duels en dan is het Bayern-boek voor Arjen Robben gesloten. De 35-jarige aanvaller heeft wel ideeën over zijn toekomst.

Robben past voor spelen bij een middenmoter

Robben is bezig aan zijn laatste weken bij Bayern München. In juli wordt het dikke Beierse boek gesloten. Blessureleed dreigde het laatste hoofdstuk helemaal te verpesten. Een compleet zwart einde werd het niet. Zaterdag speelde hij met zijn korte invalbeurt dan eindelijk zijn tweehonderdste Bundesliga-duel. Hij heeft nog één duel om wat betreft doelpunten met een fraai aantal af te zwaaien. Robben staat op 98 goals in de Bundesliga.

Zijn rentree binnen de lijnen is al een overwinning op zich. Robben werd de laatste maanden geplaagd door fysieke ongemakken die hem steeds weer parten speelden. 'Ik ben vertwijfeld geweest, al is dat niet vreemd. Twee, drie keer stond ik voor de deur van een rentree en dan ging die toch niet open', aldus de aanvaller tegen Kicker, 'dan viel ik weer van de trap af, een paar keer. Het was een moeilijke tijd.'

De blessures hangen als een donkere wolk boven een vervolg van zijn carrière. 'Eigenlijk wil ik graag verder. Ik kan nog vier, vijf jaar door. Maar belangrijk is dat ik niet nog een keer vijf maanden door één of door een paar kleine blessures aan de kant sta. '

Robben kan nog niets zeggen over zijn toekomst, al heeft hij wel zijn ideeën. 'Je bent je hele carrière gewend te spelen voor de titel. Ik weet niet of het in me zit voor een ploeg te spelen, die speelt voor de zesde of achtste plaats', aldus de aanvaller, die ook bij zijn eerste club FC Groningen werd genoemd.

Over belangstelling heeft hij geen klagen. 'Er zijn veel opties, van binnen en buiten Europa. Alles heeft plussen en minnen', zegt Robben die een Amerikaans avontuur ziet zitten, zoals hij China juist niet ambieert als bestemming.

Spelersprofiel

A. Robben


Geboortedatum:
23 januari 1984
Leeftijd:
40
Geboorteplaats:
Bedum
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
80 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.