Robben neemt aanvoerderschap Bayern tijdelijk over van Müller

Reacties

Arjen Robben is de komende drie weken captain bij Bayern München. De Nederlander draagt voorlopig de aanvoerdersband bij afwezigheid van Thomas Müller, die geblesseerd is. Dit bevestigde trainer Jupp Heynckes dinsdag op de persconferentie voorafgaand aan het bekertreffen met RB Leipzig van aanstaande woensdag.

Robben neemt aanvoerderschap Bayern tijdelijk over van Müller

Heynckes werd een kleine maand geleden aangesteld als opvolger van de ontslagen Carlo Ancelotti. In zijn eerste drie duels won de oefenmeester drie keer met de Duitse grootmacht, in alle wedstrijden begon Robben in de basis. De buitenspeler is al sinds 2009 actief voor Bayern München en pakte onder Heynckes in 2013 de Champions League. Robben maakte destijds de winnende treffer in de finale tegen Borussia Dortmund.

Net als toen is Robben nu een belangrijke speler voor het team van Heynckes. Het duo heeft een goede onderlinge relatie en Heynckes noemde de creatieveling al eens in één adem met Johan Cruijff. Het lijkt mede de reden dat de Duitser Robben nu het aanvoerderschap toevertrouwt, net als afgelopen weekend, toen Robben uit bij HSV (0-1) ook al aanvoerder was. Müller viel in de tweede helft in, maar ook weer uit wegens een blessure. Bij afwezigheid van Müller is Robben dus captain van Bayern.

De Duitser heeft een hamstringblessure en ligt er naar verluidt tot halverwege november uit. Woensdag gaat Bayern op bezoek bij RB Leipzig voor een ticket in de volgende ronde van het toernooi om de DFB-Pokal. Het affiche tussen beide topploegen begint om 20.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.