Heynckes (72) gaat Bayern opnieuw uit de brand helpen

Reacties

Bayern München heeft de aanstelling van Jupp Heynckes bevestigd. De 72-jarige trainer keert als opvolger van de ontslagen Carlo Ancelotti terug uit zijn pensioen.

Heynckes (72) gaat Bayern opnieuw uit de brand helpen

'Ik was bij geen andere club teruggekeerd', zegt Heynckes. 'Maar Bayern gaat mij aan het hart. Mijn staf en ik zullen alles op alles zetten zodat het team de fans binnenkort weer succesvol voetbal zal presenteren. Ik kijk uit naar deze opdracht.'

'We zijn Jupp zeer dankbaar dat hij weer als hoofdtrainer aan de slag gaat', zegt bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Hij is op dit moment de ideale trainer voor Bayern. Ook technisch directeur Hasan Salihamidzic ziet Heynckes als de juiste man. 'Jupp is een meester in het omgaan met mensen en in tactiek. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man om de ploeg in de huidige situatie weer aan successen te helpen en onze doelen te bereiken.'

Na het ontslag van Ancelotti circuleerden de nodige namen, van onder anderen Thomas Tuchel en Luis Enrique. Maar Bayern opteerde uiteindelijk voor een overgangsmodel met een tussenpaus, die dan komende zomer in de Beierse plannen zou moeten plaatsmaken voor de huidige 1899 Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann.

Voor die rol van tussenpaus waren Mehmet Scholl en Ottmar Hitzfeld een optie, maar Bayern kwam uit bij een andere oude bekende. Heynckes begint vier jaar na zijn succesjaar 2013 aan zijn vierde periode bij de Beierse club. Een van zijn voordelen is dat hij in München werkte met onder anderen Manuel Neuer, Jérôme Boateng, Thomas Müller, David Alaba, Franck Ribéry en Arjen Robben. Die zijn nog immer actief voor Bayern.

Heynckes was tussen 1987 en 1991 voor de eerste keer werkzaam in München. In 2009 nam hij het kort over na het ontslag van Jürgen Klinsmann, waarna hij in 2011 de opvolger was van Louis van Gaal. In 2013 nam Heynckes afscheid van Bayern met de treble: hij won de Duitse landstitel, de DFB-Pokal én de Champions League (door een goal van Arjen Robben). Dat was het voorlopig laatste kunstje van Heynckes, die daarna afzwaaide.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.