Robben bezorgt Real zege en Raúl record

Real Madrid won met 2-0 het uitduel met Numancia. Raúl achterhaalde Alfredo di Stéfano als topscorer aller tijden van De Koninklijke.

De gouden greep van Juande Ramos om Arjen Robben aan de rechterkant te posteren leverde Real Madrid ook drie punten op in het uitduel met Numancia. In de 56ste minuut dribbelde de Bedummer het strafschopgebied in en haalde uit met links voor de
0-2. Tien minuten daarvóór had Robben al na een soortgelijke dribbel Gonzalo Higuaín gevonden die op de vuisten schoot van Numancia-keeper Juan Pablo. Raúl was er als de kippen bij om de openingstreffer te maken.

Het betekende een record voor de aanvoerder van De Koninklijke. In officiële wedstrijden evenaarde hij het aantal treffers van Real-legende Alfredo Di Stéfano. Liefst 307 doelpunten produceerden de iconen van de Madrileense club. De spits loopt nog twee competitiedoelpunten achter op Di Stéfano. De teller in de Priméra Division staat inmiddels op 214 voor Raúl.

Real Madrid was het duel begonnen met twee Nederlanders in de basis. Wesley Sneijder en Robben. Rafael van der Vaart kwam in het veld voor Robben. Klaas-Jan Huntelaar speelde het laatste kwartier mee. Royston Drenthe maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Numancia probeerde nog wel de achterstand ongedaan te maken, maar de gasten slaagden er niet in Real-keeper Iker Casillas te verontrusten. Kleine smet op de zege was de rode kaart van Fernando Gago. De Argentijnse middenvelder zag twee keer geel.