RKC Waalwijk krijgt gelijk: hoofd scouting Lambooij niet zomaar naar SC Cambuur

Reacties

RKC Waalwijk hoeft hoofd scouting Lars Lambooij niet zomaar naar SC Cambuur te laten gaan. De oud-speler van Veendam en Go Ahead Eagles kan in Leeuwarden aan de slag als technisch manager, maar RKC wil hem in principe niet laten gaan.

RKC Waalwijk krijgt gelijk: hoofd scouting Lambooij niet zomaar naar SC Cambuur

Dat is de uitkomst van de arbitragezaak die Lambooij tegen RKC Waalwijk aangespannen had. Zijn huidige werkgever vroeg liefst 250 duizend euro om het lopende contract af te kopen, terwijl SC Cambuur slechts vijftigduizend euro wilde betalen. 

De arbitragecommissie heeft het verzoek van Lambooij afgewezen om voor 25 duizend euro te mogen vertrekken. Pas als er 100.000 euro op tafel komt, dan mag Lambooij de overstap maken naar Leeuwarden. Daarnaast krijgt de hoofd scouting de kans om zijn verzoek tot contractontbinding in te trekken, om op die manier in goede harmonie werkzaam te blijven in Waalwijk. Ook is RKC niet verplicht om te gaan onderhandelen met SC Cambuur.

Lambooij werkt sinds 2020 bij RKC Waalwijk en verlengde in 2023 zijn contract tot 2026. De scoutingsbazen van voetbalclubs vallen onder de trainers-cao. Dit betekent dat ze tijdelijke contracten tekenen, waar ze net als trainers (en ook spelers) niet met een reguliere opzegtermijn onderuit kunnen. Tenzij er een afkoopclausule is afgesproken: volgens de arbitragecommissie moet dat in dit geval dus minimaal 100.000 euro worden. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.