RKC Waalwijk gunt Valpoort overstap naar Israël

Reacties

De transfermarkt is in Nederland al gesloten, maar dat houdt Arsenio Valpoort niet tegen om naar Israël te vertrekken. De 23-jarige vleugelspits van RKC Waalwijk gaat het avontuur aan bij Beitar Jeruzalem.

RKC Waalwijk gunt Valpoort overstap naar Israël

Tweeënhalf jaar geleden koos Valpoort ook al voor de stap naar het buitenland. Toen verruilde de Amsterdammer SC Heerenveen voor Ferencváros. Bij de Hongaarse topclub kwam hij echter maar tot tien optredens. RKC vormde een uitgelezen mogelijkheid om het in Nederland opnieuw te proberen. Met name dit seizoen presteerde Valpoort goed met acht goals in 21 competitieduels.

Het heeft anderhalf jaar na zijn terugkeer op vaderlandse bodem geleid tot een nieuwe transfer. Valpoort heeft bij de nummer drie van Israël tot het einde van het seizoen getekend, met een optie voor nog een jaar. Daardoor ontvangt de financieel geplaagde Jupiler League-club (momenteel achttiende) nog wat geld voor zijn aanvaller, op wie het ook nog een doorverkooppercentage heeft bedongen.

'We gunnen Arsenio deze mooie transfer van harte', zegt directeur Remco Oversier op RKC-website. 'Het is voor ons als club ook goed dat wij voor hem de springplank voor deze mooie vervolgstap hebben kunnen zijn, iets waar we met recht trots op mogen zijn. Daarnaast is het natuurlijk prettig dat we als club toch nog wat kunnen verdienen aan een aflopend contract.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.