RKC Waalwijk gaat voor Fraser als opvolger van Oosting

Reacties

Henk Fraser is de voornaamste kandidaat om met ingang van volgend seizoen trainer van RKC Waalwijk te worden. De dit seizoen bij FC Utrecht opgestapte oefenmeester moet de naar FC Twente vertrekkende Joseph Oosting opvolgen.

RKC Waalwijk gaat voor Fraser als opvolger van Oosting
© Pro Shots

Fraser – in de Eredivisie eerder werkzaam bij ADO Den Haag, Vitesse, Sparta Rotterdam en FC Utrecht – werkte in zijn periode in Arnhem samen met de huidig technisch directeur van de Waalwijkers, Mo Allach. De naam van Fraser sijpelde al door nadat duidelijk werd dat Oosting naar Enschede vertrok. Ook Danny Buijs (geen club), Dick Schreuder (PEC Zwolle) en Maarten Martens (Jong AZ) werden genoemd als kandidaten. Met Fraser zijn inmiddels meerdere gesprekken gevoerd en club en trainer lijken af te stevenen op een samenwerking.

Het huwelijk tussen Fraser en Utrecht kende een abrupt einde in december vorig jaar. De oefenmeester werd door de club beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag nadat hij Amin Younes op een training bij de keel had gegrepen. De clubleiding van Utrecht liet Fraser nog wel met de selectie afreizen naar het trainingskamp in Portugal, maar de trainer verliet het trainingskamp eerder en kwam later met een verklaring waarin hij zijn vertrek bekendmaakte.

Overigens wil Oosting graag zijn assistent Peter Uneken meenemen naar FC Twente. Of Frasers trouwe adjudant Aleksandar Rankovic in beeld is als assistent bij RKC is vooralsnog niet bekend.

Kluivert
Een speler van Utrecht staat overigens hoog op het verlanglijstje van RKC Waalwijk. Het gaat om verdediger Ruben Kluivert. In Waalwijk zien ze de zoon van Patrick Kluivert en het broertje van Justin Kluivert als een verdedigende aanvulling. Zeker omdat RKC rekening houdt met een vertrek van de dit seizoen uitstekend presterende vice-aanvoerder Shawn Adewoye. Eerder dit seizoen sprak Fraser in een VI PRO-artikel over Kluivert onder andere de volgende woorden. 'Ik geloof wel in Ruben. Hij heeft potentie, een aantal specifieke kwaliteiten. Maar ik vind hem soms een dromer. Dat moet eruit.'

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.