RKC te laat op gang om zege Heracles te voorkomen

RKC Waalwijk heeft na zes wedstrijden zonder nederlaag weer eens verloren. Heracles Almelo was op eigen veld met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Erwin Koeman, die pas in het laatste kwartier liet zien waarom het al sinds 8 november niet meer had verloren.

RKC reisde vol vertrouwen naar Almelo af, nadat het de afgelopen maanden overeind was gebleven tegen onder meer Feyenoord (1-0), FC Twente (1-1) en FC Groningen (1-1). In het Polman Stadion lieten de Waalwijkers - met aanwinst Daniel de Ridder als invaller - echter alleen in de slotfase zien waarom ze in de laatste zes duels tien punten pakten.

Want tot aan de fortuinlijke aansluitingstreffer van Damiano Schet, die doelman Remko Pasveer met een van richting veranderde vrije trap passeerde, was het Heracles dat het wedstrijdbeeld bepaalde. Het elftal van trainer Jan de Jonge had aanvankelijk moeite dat overwicht om te zetten in goals, maar won uiteindelijk toch.

Dat was met name te danken aan de twee buitenspelers, Bryan Linssen (foto) en Mikhail Rosheuvel. Linssen reageerde in de 41ste minuut attent op een rebound, nadat Ben Rienstra van dichtbij op RKC-doelman Arjan van Dijk was gestuit. Negen minuten na rust verdubbelde Mark Uth de marge door raak te knikken uit een op maat aangesneden voorzet van Rosheuvel.

Na de aansluitingstreffer van Schet in de 67ste minuut nam RKC alsnog het heft in handen, maar tot opluchting van het merendeel van de ruim achtduizend aanwezige toeschouwers bleef Heracles, met de teruggekeerde Berry Powel als invaller, overeind. Daardoor staat de thuisclub met 25 punten vooralsnog negende, nummer zestien RKC moet met negentien punten vrezen dat het hekkensluiter wordt als zowel NEC als ADO Den Haag dit weekend drie punten pakt.