RKC mikt in Almelo op herhaling uit september 2005

Reacties

● Heracles Almelo en RKC Waalwijk staan voor de vijfde keer in Twente tegenover elkaar in de Eredivisie. De thuisclub bleef in de laatste vier onderlinge duels met de Brabanders ongeslagen (W2, G2).

RKC mikt in Almelo op herhaling uit september 2005

● De eerste ontmoeting op het hoogste niveau in Almelo (op 17 september 2005) eindigde in een 2-0 overwinning voor RKC, een uitslag waar de ploeg van trainer Erwin Koeman ook nu ongetwijfeld voor zou tekenen.

● Heracles won dit seizoen pas twee van zijn negen thuisoptredens (W2, G3, V4) en kwam daarbij tot slechts negen treffers.

● Heracles pakt dit seizoen net als Vitesse en Roda JC Kerkrade meer punten in uitwedstrijden (dertien) dan in thuisduels (negen).

● Heracles hield dit seizoen voor eigen publiek pas twee keer de nul: tegen ADO Den Haag (1-0) en AZ (2-0). In de zeven overige duels incasseerden de Almeloërs vijftien goals.

● RKC bleef in zijn laatste zes competitiewedstrijden ongeslagen (W2, G4) en verloor maar één van zijn laatste negen duels (tegen SC Heerenveen, 5-2).

● In de Eredivisie hebben alleen Vitesse (tien duels), FC Twente (acht) en Ajax (zeven) momenteel een langere reeks wedstrijden zonder nederlaag.

Samenstelling: Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.