RKC heeft interesse in Marokkaanse verdediger van Barcelona B

Reacties

RKC Waalwijk heeft voor komend seizoen Chadi Riad op de radar. De negentienjarige Marokkaanse verdediger moet op huurbasis overkomen van Barcelona, waar hij dit seizoen 34 wedstrijden speelde in het B-elftal dat uitkomt op het derde Spaanse niveau.

RKC heeft interesse in Marokkaanse verdediger van Barcelona B
© Barcelona TV

Verschillende Spaanse media melden de Waalwijkse interesse. Barcelona twijfelt nog of het Riad wil verhuren. Een en ander hangt af van een eventuele promotie van Barcelona B naar het tweede niveau. Dat zou betekenen dat de jongeling in Spanje op een hoger niveau kan spelen dan nu. Riad meldde zich in 2019 in de jeugdopleiding van de Catalaanse club. Hij kwam van Real Mallorca, Riad is geboren in Spanje. Hij is een linksbenige centrale verdediger. In november 2022 maakte hij tegen Osasuna zijn debuut in de hoofdmacht. Bij dat ene optreden in het eerste elftal bleef het.

De Waalwijkse club, die op de slotdag van het seizoen nog kans maakt op een ticket voor de Europese play-offs, verlengt de samenwerking met twee spelers. David Min en Sebbe Augustijns blijven langer in Waalwijk. Spits Min was afgelopen seizoen verhuurd aan Telstar waar hij zeven goals maakte en vier assists leverde. De Belgische middenvelder Augustijns, die sinds 2019 speler van RKC Waalwijk is, is terug na blessureleed en kwam afgelopen seizoen slechts sporadisch aan zijn minuten.

Assistenten
Ondertussen is ook duidelijk dat de assistent-trainers Peter Uneken en Sander Duits hoofdtrainer Joseph Oosting volgen naar Enschede. RKC en Twente onderhandelen nog over de laatste details, de assistenten zelf zijn met Twente tot een akkoord gekomen. Met name de overstap van ex-speler Duits is opvallend. Met hem had RKC Waalwijk een traject uitgestippeld voor zijn trainersloopbaan. Uneken was afgelopen winter nog kandidaat voor het hoofdtrainerschap bij Roda JC Kerkrade.

Met doelman Jeroen Houwen (die overkomt van Vitesse) en Aaron Meijers (van Sparta Rotterdam) legde RKC al twee nieuwe spelers vast voor het komende seizoen. Daartegenover staat het vertrek van Mats Seuntjens (FC Utrecht), Saïd Bakari en Pelle Clement (beiden Sparta Rotterdam).

Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.