RKC en Heerenveen hopen op 'Wonder van Waalwijk'

Reacties

● RKC won geen van zijn laatste zeven thuisduels met SC Heerenveen en verloor de laatste vier. De ploeg won voor het laatst op 1 februari 2003 van de Friezen met 3-0.

RKC en Heerenveen hopen op 'Wonder van Waalwijk'

● RKC kan alleen in theorie de play-offs promotie/degradatie ontlopen. De ploeg moet dan drie punten en acht goals goedmaken op NAC.

● RKC speelde in 2009 voor het laatst nacompetitie en redde toen het vege lijf door Excelsior en De Graafschap te verslaan.

● SC Heerenveen kan zich nog direct plaatsen voor de voorronde Europa League. Dan moet de ploeg zelf winnen en PSV en Vitesse puntenverlies lijden.

● Mocht het team van scheidend trainer Marco van Basten hier niet in slagen dan doet SC Heerenveen voor de vijfde keer mee aan de play-offs voor Europees voetbal.

● SC Heerenveen is vijf duels ongeslagen en won voor het eerst dit seizoen drie duels op rij in de Eredivisie.

● SC Heerenveen pakte tot nu toe 23 punten in uitduels, acht punten meer dan vorig seizoen (vijftien).

● Linksback Rémy Amieux miste dit seizoen als enige speler geen minuut bij RKC Waalwijk.

● Alfred Finnbogason maakte tot nu toe 28 goals voor SC Heerenveen, slechts twee spelers scoorden ooit vaker voor de club in één seizoen. Afonso Alves (2006/07, 34 goals) en Bas Dost (2011/12, 32 goals).

● RKC Waalwijk gaat zuinig om met de kansen (gemiddeld 8,84 doelkans per duel) getuige de vierde plek in het VI-efficiencyklassement, 43 goals uit 283 doelpogingen geeft een rendement van 15,19 procent.

● Tegenstander SC Heerenveen gaat het meest efficiënt met de kansen om, gezien de eerste plek in het VI-efficiencyklassement. De 69 goals uit 382 doelpogingen geven een rendement van 18,06 procent.

● Eredivisietopscorer Alfred Finnbogason (28 goals) maakte vijf duels op rij een goal voor Heerenveen. Dit kunstje deed de IJslander al drie keer eerder, echter zes duels op rij scoren nog niet.

● Alfred Finnbogason kwam dit Eredivisieseizoen elke 96 minuten tot scoren, het beste gemiddelde van alle spelers.

● RKC Waalwijk is dit seizoen de ploeg met gemiddeld het minste percentage balbezit (40,4 procent).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.