RKC en NAC Breda schieten niet veel op met gelijkspel

Reacties

De beladen streekderby tussen NAC Breda en RKC Waalwijk eindigde voor beide ploegen teleurstellend, al zijn de zorgen vooral voor RKC. In Breda kwamen de Brabantse clubs niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

RKC en NAC Breda schieten niet veel op met gelijkspel

Na ruim een half uur opende Jordy Buijs uit een directe vrije trap de score in het Rat Verlegh Stadion. De centrale verdediger leek aan te leggen voor een voorzet, maar verschalkte doelman Arjan van Dijk zeer fraai in de korte hoek.

Daarmee leek NAC een einde aan de negatieve reeks te maken in de competitie. In de voorgaande negen duels werd namelijk niet één keer gewonnen (G5, V4). Maar ook zondagmiddag slaagde het elftal van trainer Nemanja Gudelj daar niet in.

Met nog twintig minuten op de klok bepaalde RKC-aanvoerder Sander Duits de eindstand in Breda. In de slotfase was de rappe aanvaller Romeo Castelen nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn schot ging voorlangs het doel van Jelle ten Rouwelaar.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was duidelijk wat er op het spel stond. RKC zou bij een zege op gelijke hoogte komen met nummer vijftien NAC, terwijl de Bredanaars bij een overwinning zeker zouden zijn van lijfsbehoud. De achterstand van RKC op NAC bedraagt drie punten, terwijl het doelsaldo ook in het voordeel van de Bredase club is.

RKC Waalwijk, NEC en Roda JC Kerkrade lijken zodoende uit te moeten maken wie rechtstreeks degradeert en welke twee ploegen zich mogen opmaken voor de play-offs, al is NAC Breda in theorie nog niet helemaal veilig voor de nacompetitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.