RKC bouwt met Leemans verder aan Eredivisie-proof team

Reacties

RKC Waalwijk heeft de selectie nog maar eens versterkt. De Brabantse promovendus heeft tot het einde van dit seizoen de beschikking over Clint Leemans, die bij PEC Zwolle niet meer op al te veel speelminuten hoefde te rekenen.

RKC bouwt met Leemans verder aan Eredivisie-proof team

Leemans werd opgeleid door PSV, waarna de nu 23-jarige middenvelder overstapte naar VVV-Venlo. Daar maakte de ex-aanvoerder van Jong PSV veel indruk en verdiende hij een transfer naar PEC, maar hij werd nooit écht een vaste waarde. In de tweede helft van vorig seizoen kwam hij al nauwelijks meer aan de bak, dit seizoen was het perspectief ook onder de nieuwe trainer John Stegeman troebel voor Leemans, die ook in de belangstelling stond van Fortuna Sittard en Keuken Kampioen Divisie-ploeg NAC Breda.

RKC biedt nu dus uitkomst, zoals het eerder ook al Stanley Elbers op huurbasis verloste van de PEC-bank. In een iets eerder stadium huurden de Waalwijkers ook Dylan Vente al van Feyenoord. Het elftal van Fred Grim promoveerde vorig seizoen spectaculair naar de Eredivisie, waar de oogst (één punt uit vier duels, ondanks heel behoorlijk veldspel) vooralsnog mager is. Samen met uitgerekend PEC staat de ploeg laatste, beide ploegen hebben exact hetzelfde doelsaldo.

Met de komst van Vente, Elbers en nu dus Leemans bouwt RKC verder aan een elftal dat dit seizoen handhaving op het hoogste niveau moet zien te bewerkstelligen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.