River Plate eerste finalist op WK voor clubteams

River Plate heeft zich geplaatst voor de finale van het WK voor clubs. De Argentijnen boekten een zwaarbevochten zege op Sanfrecce Hiroshima (1-0).

Een enorme keepersfout leidde uiteindelijk de ondergang in voor Hiroshima, dat voor rust de beste kansen had gekregen om het duel naar zich toe te trekken. Maar nadat Takuto Hayashi een vrije trap slecht had verwerkt, kon Lucas Alario de winnende treffer eenvoudig binnen koppen.

De Japanners, die eerder al afrekenden met Auckland City FC (2-0) en Tout Puissant Mazembe (3-0), waren voor rust heer en meester. Met name Yusuke Minagawa dook een paar keer gevaarlijk op voor keeper Marcelo Barovero. Zijn eerste inzet werd met een knappe reflex uit het doel geranseld, net als een poging van afstand. En bij een lage voorzet kwam hij een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden.

River Plate, onder leiding van coach Marcelo Gallardo, kwam de tweede helft een stuk sterker voor de dag. Hiroshima trok achterin echter een muur op die moeiteloos stand leek te houden tegen de Argentijnse aanvalsdrang. Na het mistasten van Hayashi in de 72ste minuut waren in de slotfase de rollen weer omgedraaid. De Japanners, met ex-AGOVV'er Kazuhiko Chiba in de basis, werden echter niet gevaarlijker dan een paar pogingen van afstand.

De andere finalist komt voort uit het duel tussen Barcelona en Guangzhou Evergrande, dat donderdag (11.30 uur) wordt gespeeld.

Club América - TP Mazembe 2-1
Eerder op de dag verzekerde Club América zich al van de vijfde plaats op het WK. Alle treffers in dit duel vielen voor rust. Dario Benedetto en Martín Zuniga zetten de Mexicanen op 2-0, waarna Rainford Kalaba wat terugdeed namens de Congolezen.