River Plate deelt nieuwe Superclásico-mokerslag uit aan aartsrivaal Boca Juniors

Reacties

River Plate heeft wéér een dreun uitgedeeld aan aartsrivaal Boca Juniors. In de halve finale van het Zuid-Amerikaanse clubkampioenschap stond er wederom een beladen Superclásico op het programma, wederom was River (over twee duels) de sterkste.

River Plate deelt nieuwe Superclásico-mokerslag uit aan aartsrivaal Boca Juniors
Boca Juniors
Boca Juniors
1 - 0
River Plate
River Plate

Beide aartsrivalen gelden al een eeuwigheid als concurrenten in de Argentijnse competitie, maar de twee clubs uit Buenos Aires hebben inmiddels ook op continentaal niveau een aardige historie. Vorig jaar speelden zij nog tegen elkaar in de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Toen was River Plate ook al de sterkste. Na twee zéér veelbesproken finalewedstrijden - waarbij de return vanwege ongekende rellen zelfs in Madrid moest worden afgewerkt, in plaats van gewoon in Argentinië - won het de trofee.

Dit jaar namen River en Boca het tegen elkaar op in de halve eindstrijd van diezelfde Copa Libertadores, en wederom kon River Plate juichen. Na de 2-0 thuisoverwinning van drie weken geleden, werd het karwei dinsdagnacht (Nederlandse tijd) geklaard in de return. Nadat de aftrap een kwartier werd uitgesteld (zie onderaan) zorgde Jan Hurtado in de 80ste minuut voor een explosie in het iconische stadion La Bombonera, maar zijn 1-0 namens thuisploeg Boca was niet genoeg om de nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen.

Daarmee heeft River Plate een gouden kans om het continentale toernooi voor de tweede keer op rij te winnen. In de eindstrijd wacht sowieso een Braziliaanse tegenstander, want de andere halve finale gaat tussen Flamengo en Grêmio.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.