Riquelme haalt met Russo de geest van de oude gloriedagen van Boca terug

Reacties

Miguel Ángel Russo keert na twaalf jaar terug als trainer van Boca Juniors en met hem de warme herinnering aan de laatste internationale hoofdprijs voor de Xeneizes.

Riquelme haalt met Russo de geest van de oude gloriedagen van Boca terug
© Pro Shots

Met de aanstelling van Russo als vervanger van Gustavo Alfaro wil Boca de ambities de Copa Libertadores weer te winnen extra gestalte geven. Een deel van de oude tijden herleven in ieder geval. Want in 2007 werd onder leiding van 63-jarige Argentijn voor het laatst deze Zuid-Amerikaanse hoofdprijs gewonnen.

'Ik hoop dat ik die beker opnieuw ga winnen. Dat is waar we op zoek naar zijn en wat we willen', zei Russo bij zijn aanstelling. 'Ik heb altijd het idee gehad om terug te keren en iets in mij vertelde dat dat ook zou gebeuren. Dit is een goed moment.'

Maar het is meer dan alleen maar een terugkeer op de plek waar hij successen heeft behaald. Zijn aanstelling is de eerste grote beslissing sinds de wisseling van de wacht bij Boca Juniors, waar gewezen international Juan Riquelme als vice-president zijn rol speelt op bestuurlijk vlak. Met juist hem in de gelederen werd in 2007 de Copa Libertadores gewonnen. Russo slaagde erin Riquelme te laten schitteren.

In dat succesjaar verdween Russo, tot ongenoegen van Riquelme, van het Boca-podium. Daags na de mislukte poging de wereldbeker voor clubs te veroveren werd hij aan de kant geschoven. De verloren finale tegen AC Milan was zijn laatste wapenfeit op de bank van Xeneizes.

Russo kon daarna in het vervolg van zijn trainersloopbaan enkele minder aansprekende prijzen aan zijn palmares toevoegen. In zijn jaren bij het Colombiaanse Millonarios (2016 tot 2018) pakte hij bijvoorbeeld drie prijzen. In die tijd boekte hij op een ander vlak zijn grote zege; zijn strijd tegen blaaskanker.

Riquelme heeft Russo nu teruggehaald, als eerbetoon voor diens onbevredigende vertrek in 2007 en ook om Boca weer zijn oude glorie en identiteit terug te geven. Die oude stijl die in 2007 leidde tot het grote succes en de huidige ambitie: de Copa Libertadores.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.