Rinus Michels Award maakt Ten Hag trots: 'Dit doet me heel veel'

Reacties

Erik ten Hag en Henk de Jong zijn trots op hun uitverkiezing voor de Rinus Michels Award. De eretitels werden maandag verdeeld.

Rinus Michels Award maakt Ten Hag trots: 'Dit doet me heel veel'
© Pro Shots

Ten Hag werd verkozen tot Trainer van het Jaar in de Eredivisie. Na het in ontvangst nemen van zijn trofee gaf hij een korte speech, waarin hij met name zijn waardering voor directeur sportzaken Marc Overmars uitsprak en afsloot met een knipoog. 'Je bent zo goed als je laatste wedstrijd, dus op dit moment zijn we niet zo heel erg goed', verwees hij na de met 0-4 verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Achteraf kwam Ten Hag bij ESPN nog even terug op zijn uitverkieizing: 'Een ontzettend waardevolle prijs, omdat je wordt gekozen door je collega-spelers en -trainers. Dus ze hebben blijkbaar respect voor de resultaten die je hebt behaald en waarschijnlijk ook de manier waarop. Dat doet me heel veel', gaf de Ajax-trainer aan.

'Of het verdiend is, dat zou ik niet van mezelf zeggen. Ik weet wel dat wij bijna het maximale eruit hebben gehaald afgelopen seizoen. Als ik de kwesties zie die wij zijn tegengekomen, en dat we desalniettemin een heel succesvol seizoen hebben gehad, met ontzettend veel goals, spectaculair voetbal en resultaat, dan mogen we tevreden zijn', aldus Ten Hag.

Ook Henk de Jong reageerde kort op zijn titel, Trainer van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie. 'Ik ben er supertrots op. Ten eerste al dat je genomineerd wordt. Ik kan hem niet door drieën knippen, maar die andere jongens hadden hem ook verdiend: Kees (Van Wonderen, red) en Rogier (Meijer). Het is mijn tweede, in 2009 heb ik hem als amateurtrainer gewonnen bij Harkemase Boys. En nu dus in de Eerste Divisie, dat maakt me trots.'

Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer SC Cambuur
Meer over SC Cambuur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.