Rillende Messi staat al sinds het vertrek van Ronaldo droog in El Clásico

Reacties

Ondanks liefst zeven doelpogingen kon Lionel Messi zaterdagavond het verschil niet maken voor Barcelona (2-1). De 33-jarige Argentijn eindigde opnieuw een wedstrijd tegen Real Madrid zonder doelpunt. Het zorgt voor een volgend hoofdstuk in een zorgwekkende reeks.

Rillende Messi staat al sinds het vertrek van Ronaldo droog in El Clásico
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Barcelona
Barcelona

Koeman benadrukte op weg naar El Clásico nog eens hoe belangrijk Messi is voor Barcelona. Zonder de sterspeler in goeden doen zou het niet lukken tegen Real Madrid, gaf de coach eerlijk toe. 'Om te winnen tegen Real Madrid, moeten we niet alleen Barcelona op zijn best zien, maar ook Messi. Hopelijk is hij beslissend', zei de Nederlander bij zijn vooruitblik.

Vanzelfsprekend zochten de Barcelona-spelers in het aanvalsspel vaak naar Messi. Onzichtbaar was de sterspeler zeker niet in het Estadio Alfredo Di Stéfano. Met in totaal 99 balcontacten en negen balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied werd hij erg vaak betrokken in het spel, nog vaker dan gemiddeld in La Liga dit seizoen. Ook als het gaat om doelpogingen (zeven) en dribbels (tien) haalde hij hogere cijfers dan zijn moyennes dit seizoen in de competitie. Tot zijn eigen frustratie kon Messi zijn dreiging echter niet vertalen naar goals en assists.

Messi heeft inmiddels al in zeven ontmoetingen op rij met Real (in de verschillende competities) niet meer gescoord. Hij was op 6 mei 2018 voor het laatst trefzeker tegen de aartsrivaal, toen Cristiano Ronaldo nog binnen de lijnen stond namens de Madrilenen. Messi vormde toen nog een aanvalsduo met Luis Suárez, ondersteund door Philippe Coutinho en Andrés Iniesta. De droogte in de toppers tegen Real sindsdien is opvallend. Nooit eerder in zijn carrière stond Messi zo lang droog in El Clásico.

IJskoud
De extreme weersomstandigheden in Madrid leken zaterdagavond ook vat te hebben op Messi. Dat leidde tot een opmerkelijk moment. Hij kon laat in de tweede helft op het kletsnatte veld letterlijk niet stoppen met rillen, nadat er hoosbuien over de spelers waren neergedaald. Messi wisselde tien minuten voor het einde van wedstrijdshirt en ondershirt in de hoop het wat warmer te krijgen. Na het laatste fluitsignaal liet Messi overigens niets meer van zich horen, terwijl aanvoerders normaal vaak wel het journaille te woord staan.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.