'Rijkste voetballer ter wereld' zorgt bij nieuwe transfer voor 'sensatie'

Reacties

Faiq Jefri Bolkiah, die bekendstaat als de rijkste voetballer ter wereld, heeft een nieuwe club gevonden. Kort na zijn vertrek uit Portugal heeft de rechtsbuiten uit Brunei een contract getekend bij Chonburi F.C. in Thailand.

'Rijkste voetballer ter wereld' zorgt bij nieuwe transfer voor 'sensatie'

De vader van Bolkiah, prins Jefri, is de broer van de sultan van het olie- en gasrijke Brunei. Sultan Hassanal Bolkiah beschikt over een vermogen van miljarden euro's. Op de clubwebsite rept Chonburi zelf over een vermogen van omgerekend een kleine achttien miljard euro. Met de komst van Bolkiah heeft men dan ook voor een 'sensatie' gezorgd in 'de Thaise voetbalindustrie', zo communiceert Chonburi trots.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bolkiah werd geboren in Los Angeles in de Verenigde Staten en speelde voor achtereenvolgens AFC Newbury, Southampton, Chelsea en Leicester City. Hij slaagde er niet in om door te breken in Engeland en ook een avontuur bij Marítimo werd geen succes. Bolkiah speelde niet één wedstrijd in het eerste elftal van Marítimo en liet zijn contract vorige week woensdag ontbinden.

Bij Chonburi krijgt Bolkiah de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Algemeen directeur Sasit Singtothong is blij met de komst van de aanvaller: 'Het is erg leuk dat we een speler hebben die de media over de hele wereld heeft gehaald. Hij is de rijkste voetballer in de wereld. Maar dat speelt zich allemaal af buiten het veld.'

Singtothong is ervan overtuigd dat Bolkiah zich bij Chonburi verder kan ontwikkelen: 'Wij hechten aan de potentie van onze spelers. We voelen dat Bolkiah een professional is. Hij wilde ook geen privileges. Met zijn kwaliteiten en ervaring kan hij een goede aanwinst voor ons zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.