Riedewald maakt eindelijk weer minuten tijdens schietfestijn Crystal Palace

Jairo Riedewald heeft zaterdag voor het eerst sinds ruim twee maanden weer ritme opgedaan bij Crystal Palace. In de bekerwedstrijd tegen Grimsby Town mocht de verdediger driekwart wedstrijd meedoen. Zijn team won op de valreep met 1-0, door toedoen van de man die Riedewald afloste.

Crystal Palace
1 - 0
Grimsby Town

Riedewald kwam dit seizoen nog niet aan bod in de Premier League. De Nederlander moest zich tevredenstellen met drie optredens van in totaal 202 minuten tegen Swansea City, West Bromwich Albion en Middlesbrough in het League Cup-toernooi. In de overige wedstrijden maakte hij geen deel uit van de selectie óf zat hij ongebruikt op de bank.

Zaterdag besloot trainer Roy Hodgson hem weer eens van stal te halen. Riedewald mocht starten tegen Grimsby Town, op dit moment middenmoter in de League Two. Zijn team beleefde zaterdag een even opmerkelijke als lastige wedstrijd. Al in de tweede minuut moest Andrew Fox er met direct rood vanaf, na een overtreding op Andros Townsend. Na overleg met de VAR koos scheidsrechter Martin Atkinson ervoor Fox van het veld te sturen.

Grimsby voetbalde zodoende vrijwel de gehele wedstrijd met een man minder. Dat ontketende echter weinig bij de thuisclub, die kansen te over creëerde maar niet tot afronden kwam. Alexander Sørloth was dichtbij met een kopbal, Jeffrey Schlupp trof het zijnet en Wilfried Zaha dwong doelman James McKeown tot een redding met de benen. Aan de overzijde stichtte Wes Thomas gevaar met een schot dat net naast ging.

De kansen voor Palace bleven komen en The Eagles raakten voor en na rust liefst drie keer paal en lat. Eerst kopte Max Meyer tegen de paal, waarna McKeown in de rebound Sørloth het scoren belette. Daarna duwde de doelman van Grimsby Town een afstandsschot van Martin Kelly tegen de paal en vervolgens kopte Cheikhou Kouyaté op aangeven van Townsend tegen het aluminium.

Pas vier minuten voor het einde was het eindelijk raak, toen het aantal doelpogingen van Crystal Palace de 25 al had overschreden. Jordan Ayew won een vrije trap, waarna Schlupp de bal goed voorgaf richting diezelfde Ayew. Hij kopte raak langs McKeown en bracht Crystal Palace daarmee verlossing. Riedewald zag de treffer vanaf de kant: hij had na bijna zeventig minuten zijn plek afgestaan aan de matchwinner.

VI maakte onlangs een documentaire over Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald en Kenny Tete:

VI DOC: de vervaagde dromen van Bazoer, Riedewald en Tete