Rick Kruys kandidaat om Luhukay op te volgen bij VVV-Venlo

Reacties

Rick Kruys (37) is een voorname kandidaat voor de opvolging van trainer Jos Luhukay bij VVV-Venlo. De Limburgse club nam vandaag afscheid van de 58-jarige oud-speler, die met veel collega’s overhoop lag. Luhukay werd door veel mensen binnen VVV te rechtlijnig bevonden en zou te weinig openstaan voor andermans ideeën. Hij botste met onder meer spelers, stafleden en medewerkers van de jeugdopleiding.

Rick Kruys kandidaat om Luhukay op te volgen bij VVV-Venlo

Luhukay zag na aanhoudende kritiek in dat het zinloos was verder te gaan in De Koel. Hij had niet veel vertrouwen in een samenwerking met de nieuwe technisch manager Willem Janssen, van wie hij nog maar weinig vernam. De net bij FC Utrecht gestopte Janssen kan dus meteen vol aan de bak in zijn nieuwe functie. De kans is groot dat hij voor de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach uitkomt bij de club die hij nog maar net heeft verlaten.

Janssen is gecharmeerd van de aanpak van Rick Kruys, die het afgelopen seizoen als interim-hoofdtrainer afmaakte bij FC Utrecht. Kruys heeft nog een contract in de Domstad. Voor hem lonkt een rol in de staf rondom de nieuwe trainer Henk Fraser, maar spoedig lijkt hij een alternatief aangeboden te krijgen in de vorm van een aanstelling bij VVV. Kruys staat niet onwelwillend tegenover de kans elders op eigen benen te staan en past in het profiel van de Venlose club, die verder wil met een jonge, moderne oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.