Richarlison moet tranen bedwingen: WK-droom in gevaar

Reacties

Richarlison probeerde het zaterdagavond nog eventjes, maar toch moest hij met een blessure het veld verlaten tegen zijn voormalige werkgever Everton. De aanvaller van Tottenham Hotspur had krukken nodig om zich na de wedstrijd voort te bewegen, voor de camera had hij moeite om zijn tranen te bedwingen.

Richarlison moet tranen bedwingen: WK-droom in gevaar
© ESPN
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 0
Everton
Everton

Dat heeft natuurlijk alles te maken met zijn blessure in combinatie met de start van het WK die voor de deur staat. 'Het is moeilijk om te praten', stamelde Richarlison bij ESPN. 'Alles komt zo dichtbij, over een maand begint mijn droom', doelt de Braziliaan op zijn eerste WK-deelname. 'Zelfs lopen doet pijn, maar ik moet positief blijven denken, anders kom ik nooit in Qatar.'

Tottenham-manager Antonio Conte meldde na de wedstrijd dat Richarlison sowieso het duel met Manchester United mist, maar dat de aanvaller snel een MRI-scan ondergaat om de ernst van zijn kuitblessure aan te tonen.

Richarlison, die met zes doelpunten flink bijdroeg aan de WK-kwalificatie van Brazilië, zou op het eindtoernooi zijn 39ste interland kunnen spelen. In totaal maakte hij zeventien doelpunten voor zijn land. Brazilië speelt op 24 november tegen Servië in de eerste wedstrijd van Groep G.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.