Richarlison door het stof na harde Merseyside Derby

Reacties

Richarlison heeft zijn excuses aangeboden voor zijn actie in de slotfase van de Merseyside Derby. De Everton-aanvaller werd met rood van het veld gestuurd en heeft spijt.

Richarlison door het stof na harde Merseyside Derby
© Pro Shots
Everton
Everton
2 - 2
Liverpool
Liverpool

In een pittige en uiterst vermakelijke derby ging het voor de 23-jarige Braziliaan in de 88ste minuut mis. De bal viel in de middencirkel tussen hem en Liverpool-middenvelder Thiago Alcántara in en Richarlison was te laat met zijn sliding. Hij raakte zijn tegenstander hard en volgens Liverpool-manager Jürgen Klopp is het nog afwachten of Thiago een blessure heeft overgehouden aan de actie. Woensdag wacht voor Liverpool alweer de volgende wedstrijd: Ajax-uit in de Champions League.

Richarlison is met een statement op zijn eigen website door het stof gegaan: 'Iedereen die mijn achtergrond kent, weet dat ik nooit een harde speler ben geweest. Wat vandaag gebeurd is, was het gevolg van volledige toewijding. Ik ging dat duel niet aan met de intentie Thiago te blesseren. Toen ik besefte dat er een botsing ging komen, trok ik mijn voet op, waardoor ik hem raakte met mijn knie. Dat was onvermijdelijk door de snelheid.'

Richarlison gaat verder: 'Ik heb Thiago al een berichtje gestuurd om mijn excuses aan te bieden en ik wil dat ook hier in het openbaar doen. Hopelijk gaat het goed met hem. Ik wil ook mijn excuses aanbieden bij mijn ploeggenoten, de supporters en mijn club. Jammer genoeg kan ik niet meer veranderen wat er gebeurd is.'

Everton-goalie Jordan Pickford, die met een onbesuisde actie Virgil van Dijk een blessure bezorgde, heeft nog niet gereageerd. Althans, niet in het openbaar. Liverpool-captain Jordan Henderson liet weten dat zijn collega-international bij hem zijn excuses heeft aangeboden. Pickford vroeg Henderson om zijn excuses ook over te brengen aan Van Dijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.