Liverpool moet vrezen voor loodzware knieblessure Van Dijk

Reacties

De medische staf van Liverpool vreest naar verluidt dat Virgil van Dijk zaterdagmiddag een zeer ernstige knieblessure heeft opgelopen. Onder meer tv-zender beIN Sports meldt dat de aanvoerder van het Nederlands elftal naar verluidt zo'n zeven à acht maanden aan de kant zal staan met een gescheurde kruisband.

Liverpool moet vrezen voor loodzware knieblessure Van Dijk
© Pro Shots

Van Dijk moest in de derby tegen Everton al vroeg gewisseld worden. Na een indraaiende voorzet in zijn richting kwam hij in botsing met de zeer onbesuisd uitkomende keeper Jordan Pickford, waarbij zijn knie een onnatuurlijke beweging leek te maken. De verdediger werd nog een tijdje behandeld op het veld, maar gaf uiteindelijk aan niet verder te kunnen. Hij zocht vervolgens op eigen kracht, maar met een grimas op het gezicht, de kleedkamer op.

Direct na afloop uitte manager Jürgen Klopp al zijn zorgen over de blessure van zijn reserve-aanvoerder. 'Pickford schopt hem volledig uit de wedstrijd', reageerde hij bij BT Sport. 'Virgil heeft ik-weet-niet-hoeveel wedstrijden op rij gespeeld voor ons. Hij speelt altijd door met pijn, maar kon nu niet verder. Dus dat is geen goed teken.' Na de wedstrijd werd Van Dijk in het ziekenhuis onderzocht, Liverpool heeft nog geen officiële update gegeven.

Als de eerste berichten inderdaad kloppen, is dat dramatisch nieuws voor Van Dijk en Liverpool, maar zeker ook voor Oranje. De genoemde termijn (zeven tot acht maanden) betekent dat dat de centrumverdediger pas in mei of juni terug is. Het EK zou in dat geval een race tegen de klok worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.