Richards nadert rentree na maandenlange absentie

Micah Richards maakt woensdag mogelijk zijn rentree voor Manchester City. De 24-jarige verdediger keert terug van een knieblessure en zit voor het eerst sinds oktober bij de wedstrijdselectie, thuis tegen Wigan Athletic.

Richards nadert rentree na maandenlange absentie

Ook Jack Rodwell is na een maand afwezigheid weer beschikbaar. De kans dat de 22-jarige middenvelder speelminuten maakt is volgens assistent-manager David Platt echter een stuk kleiner dan voor Richards (foto).

'Opgesteld worden en tot de selectie behoren zijn twee verschillende dingen. Micah heeft al een aantal wedstrijden in het tweede gespeeld, dus hij kan spelen. Maar of dat negentig minuten worden, is een ander verhaal', aldus Platt.

Richards liep de kwetsuur op in het duel met Swansea City op 27 oktober (1-0 winst). Aanvankelijk werd gedacht dat hij 'slechts' zes tot acht weken afwezig zou zijn, maar het bleek een stuk ernstiger. Doordat ook Maicon (knie) uitgeschakeld is, beschikte manager Roberto Mancini met Pablo Zabaleta lange tijd over slechts een rechtsback.

Waar Richards dus terug kan keren moet David Silva het duel met Wigan, evenals Rodwell, waarschijnlijk nog aan zich voorbij laten gaan. De Spaanse spelmaker is herstellende is van een hamstringblessure die hij overhield aan de derby tegen Manchester United op 8 april (2-1 winst).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen