Man City veel langer zonder Richards dan verwacht

De knieblessure van Micah Richards is zwaarder dan aanvankelijk werd gedacht. In plaats van zes tot acht weken heeft de Manchester City-verdediger hoogstwaarschijnlijk twaalf tot zestien weken nodig.

Man City veel langer zonder Richards dan verwacht

Tijdens de competitiewedstrijd tegen Swansea City (1-0) liep Richards een scheur in het kraakbeen van zijn knie op. 'Het positieve is dat mijn knie na de operatie zo goed als nieuw zal zijn', liet de 24-jarige Engelse verdediger weten op de website van de club.

'Ik voelde meteen dat het fout zat', vervolgde Richards. 'Mijn knie ging op slot en ik kon hem niet meer bewegen. Het had erger kunnen uitpakken en blessures horen nu eenmaal bij het voetbal. Ik ga zo hard mogelijk werken om zo snel mogelijk terug te keren.'

De Engelse landskampioen kampt wel met problemen in de defensie. Aleksandar Kolarov, Maicon en Pablo Zabaleta zijn allen niet inzetbaar. Eerder deze week haalde manager Roberto Mancini Abdul Razak terug van zijn verhuurperiode bij Charlton Athletic.

De negentienjarige Ivoriaan moet de Italiaanse oefenmeester meer opties bieden op het middenveld, omdat Javi García en Jack Rodwell kampen met spierblessures. Ook David Silva is nog altijd niet hersteld van zijn hamstringproblemen.

Komende zaterdag moet City met zijn verzwakte selectie op bezoek bij West Ham United. Op dinsdag 6 november volgt de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Ajax. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's