Blessure Richards nieuwe tegenslag voor geplaagd City

Micah Richards staat door een scheur in het kraakbeen van zijn knie minimaal zes weken langs de kant. De 24-jarige verdediger verdraaide het gewricht afgelopen zaterdag in het competitieduel met Swansea City.

Blessure Richards nieuwe tegenslag voor geplaagd City

Vijf minuten voor tijd loste Kolo Touré Richards af, die met een brancard van het veld moest worden gedragen en zelfs even zuurstof kreeg toegediend. Door de behandeling van Richards voegde arbiter Martin Atkinson maar liefst twaalf minuten blessuretijd toe aan het duel dat City met 1-0 won dankzij een treffer van Carlos Tévez.

De fysieke problemen stapelen zich zodoende op in de achterste linie van de landskampioen. Linksback Aleksandar Kolarov en rechtervleugelverdediger Maicon zijn door enkelblessures voorlopig uitgeschakeld. Pablo Zabaleta, eveneens een alternatief op de rechtsbackpositie, is door een hamstringkwetsuur niet inzetbaar.

Eerder vandaag haalde manager Roberto Mancini Abdul Razak terug van zijn verhuurperiode bij Charlton Athletic. De negentienjarige Ivoriaan moet de Italiaanse oefenmeester meer opties bieden op het middenveld, omdat Javi García en Jack Rodwell kampen met een spierblessure. Ook David Silva is nog altijd niet hersteld van zijn hamstringproblemen.

Komende zaterdag moet City met zijn verzwakte selectie op bezoek bij West Ham United. Op dinsdag 6 november volgt de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Ajax. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's