Ribéry in Freiburg reddende engel Bayern München

Terwijl Hannover 96 zonder veel problemen won, ontsnapte Bayern München dankzij een late treffer van Franck Ribéry aan puntenverlies.

SC Freiburg-Bayern München 1-2Vier dagen na de pijnlijke uitschakeling in de achtste finale van Champions League dreigde voor Bayern München een teleurstelling. Ondanks een hoopgevende start, Mario Gomez scoorde na negen minuten, liet de Beierse ploeg zich voor rust van zijn slechtste kant zien. SC Freiburg profiteerde hiervan, ondanks de nodige kansen, slechts één keer. Papiss Demba Cissé maakte in de zeventiende minuut gelijk. Daarmee revancheerde hij zich voor zijn gemiste strafschop enkele minuten eerder.

Bayern kwam in de tweede helft beter voor de dag. Maar de kansen waren niet besteed aan de Beierse aanvallers. Hamit Altintop, die na een half uur inviel voor de geblesseerde Arjen Robben, verprutste twee opgelegde mogelijkheden. Verder zag invaller Miroslav Klose zijn inzet op de doellijn worden gered door verdediger Ömer Toprak.

Pas twee minuten voor het einde kwam de bevrijdende treffer. Ribéry sneed naar binnen en verschalkte keeper Oliver Baumann met een knap schot. Daarmee bleef Bayern in het spoor van Bayer Leverkusen en Hannover, de concurrenten voor de tweede plaats.

Hannover 96-1899 Hoffenheim 2-0Hannover 96 revancheerde zich voor de 4-0 uitglijder van vorige week tegen 1. FC Köln. 1899 Hoffenheim, met Edson Braafheid en Ryan Babel in de basis, was het slachtoffer van de eigen dadendrang. Didier Ya Konan was de gevierde man bij de thuisploeg. De Ivoriaanse aanvaller opende de score na ruim een half uur en was ook betrokken bij de 2-0 van Mohammed Adellaoue in de 53ste minuut. 1899 Hoffenheim kon weinig uitrichten. Alleen bij een schot van Babel moest Hannover-keeper Florian Fromlowitz handelend optreden.

Hamburger SV-1. FC Köln 6-21. FC Köln hielp met een zwak optreden Michael Oenning aan een fraai debuut op de bank bij Hamburger SV. De vervanger van de ontslagen trainer Armin Veh kon na de eerste helft met een gerust hart achterover leunen. Mede dankzij de Nederlandse inbreng stond HSV bij rust met 4-0 voor.

Ruud van Nistelrooy en Eljero Elia zorgden voor het voorbereidende werk bij twee van de drie doelpunten van Mladen Petric in de eerste helft. Na rust vielen de doelpunten ook rijkelijk. Behalve de Keulse eretreffers van Matjo Jajalo en Lukas Podolski deden Zé Roberto en Gojko Kacar namens Hamburger SV van zich spreken.

1. FC Nürnberg-Werder Bremen 1-3Werder Bremen heeft zich wat meer lucht verschaft in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Thomas Schaaf bleef in Nürnberg voor de vierde keer op rij ongeslagen en stevent dankzij de verkregen drie punten af op handhaving.

De zege kwam in de tweede helft tot stand. Claudio Pizarro zette Werder kort na rust op voorsprong. Sandro Wagner, die uit een strafschop in de 27ste minuut de score opende, maakte in de laatste minuut wederom uit een penalty aan alle onzekerheid een einde. 1. FC Nürnberg maakte door de nederlaag pas op de plaats in de strijd om een Europees startbewijs.

Eintracht Frankfurt-FC Sankt Pauli 2-1Eintracht Frankfurt boekte de eerste overwinning in 2011. De zege was direct een belangrijke stap in de strijd tegen degradatie. Directe concurrent FC Sankt Pauli moest een antwoord schuldig blijven op de productie van Theofanis Gekas. Door de twee treffers van de Griekse aanvaller won Frankfurt en werd Sankt Pauli op een achterstand van drie punten gezet. Foto: VI Images