Ribéry bezorgt Bayern absolute droomweek, assists Boëtius en De Guzman

Bayern München heeft woensdagavond een zeer belangrijke overwinning geboekt in de Bundesliga. Door de driepunter tegen concurrent RB Leipzig loopt Der Rekordmeister namelijk in op Borussia Dortmund.

Bayern München
1 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Arjen Robben ontbreekt nog altijd bij Bayern en dus koos trainer Niko Kovac voor de rappe Serge Gnabry en Kingsley Coman op de flanken. Zoals wel vaker de laatste weken was met name Gnabry erg dreigend. De 23-jarige Duitser bediende Robert Lewandowski in de 24ste minuut met een uitstekende steekpass, maar de Pool faalde oog in oog met de doelman; zijn inzet verdween tegen de binnenkant van de paal.

Enkele minuten later greep Gnabry naar zijn hamstring en was het einde wedstrijd voor hem, een flinke tegenvaller voor Bayern. Frank Ribéry verving de rechtspoot. Bayern had het lange tijd lastig tegen Leipzig, maar kreeg in de tweede helft wel meer kansen. Zo waren Niklas Süle en Joshua Kimmich er heel dichtbij.

De verlossende treffer viel echter pas een kleine tien minuten voor tijd. Na goed werk van Kimmich en Renato Sanches viel de rebound voor de voeten van Ribéry, die heel rustig bleef, twee verdedigers uitkapte en binnenknalde: 1-0. De Fransman bezorgde Bayern daarmee de kers op de taart van een absolute droomweek.

Zeven dagen geleden stelde de club de groepswinst in de Champions League veilig in het spektakelstuk tegen Ajax, in het weekend werd er met 0-4 gewonnen van Hannover 96 en nu loopt Bayern drie punten in op Dortmund, dat vrijdag bovendien een zware kluif wacht met de wedstrijd tegen nummer twee Borussia Mönchengladbach.

FSV Mainz 05
2 - 2
Eintracht Frankfurt

Jean-Paul Boëtius had een basisplaats bij Mainz als nummer tien en beloonde dat vertrouwen in de 36ste minuut met een prima assist. De 24-jarige Nederlander legde de bal precies op de voet van Robin Quaison, die zijn tweede van de avond maakte. Frankfurt beschikt met Luka Jovic echter over een goalgetter in vorm en de Serviër bevestigde die status door eveneens twee keer te scoren. Zijn laatste treffer was op aangeven van Jonathan de Guzman.

Werder Bremen
1 - 1
1899 Hoffenheim

Davy Klaassen deed 63 minuten mee bij Werder, dat voorafgaand aan het duel met Hoffenheim slechts twee van zijn laatste acht officiële wedstrijden won. Ook woensdag begon de thuisploeg niet goed. Leonardo Bittencourt maakte er na een half uur 0-1 van. Theodor Gebre Selassie maakte er in de 57ste minuut 1-1 van en bepaalde daarmee de eindstand.