'Revolutionair idee in Engeland: laat scheidsrechters meetrainen bij clubs'

Reacties

Er zijn serieuze plannen om de scheidsrechters vanaf komend seizoen mee te laten trainen bij de clubs in de Premier League. De hoop is dat het de prestaties van het arbitrale korps verbetert.

'Revolutionair idee in Engeland: laat scheidsrechters meetrainen bij clubs'
© Pro Shots

De managers van de Premier League-clubs staken onlangs de koppen bij elkaar om na te denken over mogelijke verbeteringen van de Engelse arbitrage. Zoals bekend zorgt het gebruik van de VAR in Engeland voor veel discussie. Volgens The Daily Mail stelde Manchester United-manager Ralf Rangnick tijdens de bijeenkomst voor de scheidsrechters mee te laten trainen bij de clubs, zodat ze de spelers beter leren kennen en vice versa.

De overige managers die aanwezig waren schaarden zich naar verluidt achter de Duitse interim-manager en ook scheidsrechtersbaas Mike Riley was positief gestemd over het idee. En dus worden de plannen nu uitgewerkt. Scheidsrechters zouden bijvoorbeeld trainingswedstrijden kunnen fluiten om een betere band op te bouwen met de spelers. Bovendien kunnen ze gebruik maken van de faciliteiten van de Premier League-clubs.

Oud-scheidsrechter Mark Clattenburg vindt het eveneens een goed idee, laat hij in zijn column in The Daily Mail weten. 'In mijn geval zou het betekenen dat ik bij Newcastle United zou meetrainen. Ik zou met de spelers kunnen praten, we zouden elkaar feedback kunnen geven. Ik denk dat het onze relatie zou verbeteren. Scheidsrechters kennen de regels door en door, maar dit geeft hen een kans om door de bril van de spelers te kijken.'

Complottheorieën
Wel denkt Clattenburg dat het idee voer voor complottheorieën is. 'Stel dat Michael Oliver met Newcastle heeft meegetraind en dan een controversieel besluit neemt dat verkeerd uitvalt voor een van hun degradatieconcurrenten, dan zou dat veel ophef veroorzaken. Hetzelfde geldt voor Antony Taylor. Hij komt uit Manchester. Als hij meetraint bij Manchester City, kan hij dan nog wedstrijden van hun fluiten? Elke beslissing zou worden uitvergroot.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.